yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3838
EURO
34,7943
ALTIN
2.406,54
BIST
10.179,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

İHH YALOVA, 10 YILDA 64 SU KUYUSU AÇTI

İHH YALOVA, 10 YILDA 64 SU KUYUSU AÇTI
18.07.2023 12:18
0
A+
A-
  • İHH Yalova Şube Başkanı Ferhat Karaboğa, İHH Yalova’nın su kuyusu projeleri ile ilgili bilgiler verdi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İHH Yalova Şubesi, su kuyusu projeleri ile mazlum coğrafyalara umut olmaya devam ediyor. İHH Yalova Şube Başkanı Ferhat Karaboğa, İHH Yalova’nın bugüne kadar 15 ülkede toplam 64 su kuyusu açtığını söyledi.

‘41 ülkede, 12 bin 970 su kuyusu açtı’

Su kuyusu ile binlerce susuzluğa çare bulunduğunu ifade eden Karaboğa, “Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda salgın hastalıklar giderek artıyor. Dünya nüfusunun onda biri, yani yaklaşık 700 milyon insan temiz suya ulaşamıyor. Yaklaşık 2 milyar insanın içtiği su hijyen kurallarına uymuyor. Kuraklık, hastalık ve suya ulaşma güçlüğü nedeniyle her yıl hayatını kaybeden insan sayısı 2 milyonu geçiyor. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda salgın hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalmaması için ciddi ve uygulanabilir önlemler alınmazsa insanların karşı karşıya olduğu tehlikeler daha da artacak. Özellikle Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. İHH bu sorunun önüne geçebilmek için bugüne kadar 41 ülkede, 12 bin 970 su kuyusu açtı. Her bölgenin şartlarına göre hayata geçirilen su kuyuları şimdiye kadar milyonlarca insanın susuzluğuna çare oldu” dedi.

Su kuyularının kullanım ömrü ve garanti süresi

Su kuyularının ömürleri ile alakalı bilgiler veren Karaboğa, “Su kuyularının kullanım ömrü yer altı su rezervlerine, iklim değişikliklerine, kullanım yoğunluğuna ve dış etkenlere (savaş, doğal afet vb.) göre değişebilmektedir. Bu sebeplere bağlı olarak standart bir su kuyusunun ömrü ortalama 3 ilâ 10 yıl arasında değişmektedir. Su kuyusu çalışmalarında garanti süresi 2 yıldır. Bu süre zarfında su kuyularının kontrol ve bakımı vakfımız tarafından yapılmakta, 2 yılın sonundaysa su kuyularının sorumluluğu bölge halkına devredilmektedir. Aileniz, arkadaş grubunuz, iş arkadaşlarınız veya akrabalarınızla bir araya gelerek su kuyusu açtırabilir ya da su kuyusu fonuna dilediğiniz miktarda bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya kavuşması için gerekli çalışmaların (su kuyusu onarımı, jeneratör alımı, su kanalı yapımı, depo alımı, tesisat kurulum ve onarımı vb.) yapılmasına katkıda bulunabilirsiniz. Su kuyusu açtırmak için bölge seçimi yapmadan önce İHH Su Kuyusu birimiyle irtibata geçmeniz gerekir” ifadelerini kullandı.

Yalova İHH 64 su kuyusu açtı

İHH Yalova 10 yıllık sürede; 53 yapımı tamamlanan, 11 yapımı devam eden, toplamda 15 ülkede 64 su kuyusu açtı. Afganistan’da 3, Benin’de 1, Çad’ta 15, Gana’da 1, Gine’de 8, Kamerun’da 1, Kenya’da 6, Mali’de 11, Nijer’de 2, Somali’de 3, Sudan’da 1, Tanzanya’da 3, Togo’da 1, Uganda’da 5, Zimbabve’de 3 su kuyusu bulunuyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.