yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3891
EURO
34,6186
ALTIN
2.389,28
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

SULAMA GÖLETLERİ YAZA HAZIR!

SULAMA GÖLETLERİ YAZA HAZIR!
16.04.2024 15:55
0
A+
A-

KURAKLIK ETKİSİNİ AZALTMAK İÇİN KOLLAR SIVANDI

  • Yalova İl Özel İdaresi’nin öncülüğünde hayata geçirilen tarımsal sulama göletleri yaz sezonuna hazırlanıyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, “Kuraklık etkisini azaltmak için yeni göletler yapıyor ve mevcut göletlerin bakımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova İl Özel İdaresi’nin tarımsal üretime katkı sağlamak ve kuraklığa karşı çözüm üretebilmek amacıyla hayata geçirdiği gölet yatırımları, çiftçilerin yüzünü güldürüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, tarımsal sulama kapasitesini artırmak için kolları sıvadıklarını dile getirdi. Yılmaz, yapımı tamamlanan göletlerin bakım ve onarım çalışmalarının önümüzdeki günlerde devam edeceğini söyledi.

Ümit Yılmaz, konuyla ilgili bilgiler verdi

Sermayecik köyünde bakım ve onarımı gerçekleştirilen göletlerle ilgili bilgiler veren Ümit Yılmaz, “Sermayecik köyünde 2 adet sulama göledimiz bulunmaktadır. 1. kısım gölet 2011 yılında tamamlanmış olup, 2013 yılında membran kaplatılarak sulama suyu amacıyla hizmete açılmıştır. 10 metre talvegden yüksekliği, 60 bin metreküp su hacmine sahip ve 80 hektar alanı sulamaktadır. Köyün bölgede sera ve bahçe tarım üretimini arttırmasıyla mevcut gölet ihtiyacı karşılamada yetersiz kalmasıyla 2. gölet ihtiyacı doğmuştur. Sermayecik köyü 2. kısım membran ve polyurea kaplama kaz-dolgu göledinin yapımına 2020 yılında başlanmış ve 2021 yılında kazı-dolgu göledi olarak hizmete açılmıştır. 2023 yılında göletteki su kaçaklarının önlenmesi amacıyla membran kaplatılmış ve 2. kısım olarak da polyurea sistemle kaplatılarak su kaybı tamamen önlenerek hizmete sunulmuştur. 7 metre talvegden yüksekliğine, 50 bin metreküp su kapasitesine ve 40 hektar sulama alanına sahip yeni sulama göledinin hizmete açılmasıyla bölgede ekilebilir tarım arazileri artmış ve tarıma dayalı ürün çeşitliliğinde bölgede öncü olmuştur. Sermayecik köyüne yapılan 2 adet sulama göledi toplamda 110 bin metreküp sulama hacmine, 100 hektar sulama alanına ve 9 bin metre sulama şebekesine sahip tam kapasite çalışır vaziyette hizmet vermektedir. Yapılan bu yatırımlarla Sermayecik köyü, seracılık ve bahçe tarımı gibi alanlarında üretimi arttırmış ve özellikle çilek üretiminde bölgede öncü hale gelmiştir” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.