yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,5206
EURO
36,1768
ALTIN
2.962,95
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
9°C
Pazartesi Açık
11°C

‘HAKSIZ FİYAT ARTIŞININ ÖNÜNE GEÇİLSİN’

‘HAKSIZ FİYAT ARTIŞININ ÖNÜNE GEÇİLSİN’
03.09.2023 23:58
0
A+
A-
  • Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, fahiş fiyatın önüne geçilmesi adına denetim mekanizmalarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

..”Haziran ayında yapılan yüzde 35’lik zam ne ifade ediyor? Hiçbir şey ifade etmiyor. Yüzde 200-300 artan ürünler için. Buna bir çözüm bulunmalı. Denetimler yapıldığı zaman ürünün Ocak ayındaki satış fiyatı ile Haziran ayındaki satış fiyatını denetlediğinizde; siz zaten bir rakam açıklıyorsunuz.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, piyasada yaşanan fiyat artışının önüne geçilmesi için bakanlık nezrinde bir adım atılması gerektiğini söyledi. Piyasadaki fiyat dengesinin sabitlenmesi gerektiğini dile getiren Erbul, tüketicinin bu durumdan oldukça şikayetçi olduğunu ifade etti.

‘Yüzde 35’lik zam ne ifade ediyor?’

Haziran ayında asgari ücrete yapılan zammın tüketici tarafından hiçbir anlamı olmadığını belirten Erbul, “Haziran ayında yapılan yüzde 35’lik zam ne ifade ediyor? Hiçbir şey ifade etmiyor. Yüzde 200-300 artan ürünler için. Buna bir çözüm bulunmalı. Denetimler yapıldığı zaman ürünün Ocak ayındaki satış fiyatı ile Haziran ayındaki satış fiyatını denetlediğinizde; siz zaten bir rakam açıklıyorsunuz. Ne kadar serbest piyasada olsa, belli bir artış oranı var. Bu fahiş artışın kaynağını yapan taraf açıklayamıyorsa, burada bir rant var demektir” dedi.

‘Bakanlık nezrinde denetim mekanizması oluşturulmalı’

Denetim mekanizması oluşturulduğu takdirde piyasadaki dalgalanmanın önüne geçileceğini söyleyen Erbul, “Nasıl bugün ekmeğin fiyatına müdahale ediyorsak, karşılıklı görüşülerek karar verilebiliyorsa; firmaların satın alma birimleri ile görüşülebilir. Devlet de bakanlık nezrinde böyle bir denetim mekanizması kurabilir. Piyasadaki fiyatlanma takip edildiğinde, haksız fiyat artışının önüne geçilebilir. Ham madde o fiyata alındığında, bu sefer esnaf da onun üzerine koymak zorunda kalıyor, tüketici de yüzde 30 ile bu ürünü almış oluyor. Kontrol mekanizması yapılırsa fiyatlanma da kontrol altında tutulur” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.