yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

BALKAN SPOR OYUNLARI COŞKU İLE YAPILDI

BALKAN SPOR OYUNLARI COŞKU İLE YAPILDI
31.07.2023 16:00
0
A+
A-
  • Yalova Bal-Göç Derneği tarafından her yıl Balkan ülkelerinden gelen sporcuların katılımı ile düzenlenen Balkan Spor Oyunları bu yıl 27-28 Temmuz tarihleri arasında büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

 

Onur ERDİK

‘Gelenekten geleceğe’ sloganıyla 8.’si düzenlenen Balkan Spor Oyunlarına; Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Moldova ve Gagavuzya’dan toplam 150 sporcu katıldı. Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destek verdiği etkinlik, Türkiye Güreş Federasyonu faaliyet programı kapsamında organize edildi.

Lütfi Özgür, Vali Erol’a bilgi verdi..

27-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen Balkan Spor Oyunları, güreş müsabakaları öncesi Yalova Bal-Göç Derneği Başkanı Lütfi Özgür ve dernek yöneticileri Balkan ülkelerinden gelen spor kulüplerinin antrenörleri ve yöneticileri ile birlikte Yalova Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret etti. Geleneksel hale gelen Balkan Spor Oyunları hakkında Yalova Bal-Göç Derneği Başkanı Özgür, Vali Erol’a bilgi verdi.

‘Başarılarınızın devamını diliyorum’..

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Erol “Balkan Spor Oyunları Balkan ülkeleri ile olan tarihi ve kültürel bağların gençler üzerinden korunması ve geliştirilmesi açısından çok önemli. Bu yüzden bu anlamlı etkinliği geleneksel hale getirdiğinizden dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu. Vali Erol, heyet temsilcilerine işlemeli Türk Bayrağı hediye etti.

‘Desteklerimiz devam edecek’..

Daha sonra Yalova Bal-Göç heyeti Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u makamında ziyaret etti. Karşılıklı hediyeleşmelerin olduğu ziyarette Başkan Tutuk, Balkan Spor Oyunlarının kent için önemine vurgu yaparak “Balkan Spor Oyunlarının daha da geliştirilmesi daha kapsayıcı hale getirilmesi için desteklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı. 28 Temmuz tarihindeki müsabakalar öncesinde ilk gün sporcular 90. Yıl spor Salonunda tartıya çıktılar ve antrenman yaptılar. Yöneticiler ve antrenörler arasında teknik toplantı yapılarak katılımcılar müsabaka kuralları hakkında bilgilendirildi.

‘Kardeşlik köprüsü kurmak amacıyla düzenliyoruz’..

28 Temmuz Cuma günü Balkan Spor Oyunları Güreş Müsabakaları sporcuların geçiş töreni ve Dernek Başkanı Lütfi Özgür’ün açılış konuşması ile 90. Yıl Spor Salonunda başladı.

Konuşmasında Özgür, “Balkan Spor Oyunlarını Gelenekten Geleceğe sloganıyla güreş başta olmak üzere ata sporlarımızı gelecek nesillere taşımak, Türkiye ve Balkanlar arasında dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmak amacıyla düzenliyoruz. Zira bu etkinliği 2012 yılında Balkan Savaşlarının 100. yılında barış temasıyla Yalova Belediyesi ile ortaklaşa başlattık ve bu yıl bu önemli etkinliğin 8’incisini düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yüzden bu etkinliğin geleneksel hale gelmesine katkı sunan, destek veren tüm kurumlarımıza, Türkiye’den ve Balkanlardan katılan sporcularımıza ve yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kıran kırana mücadele..

Yalova Vali Yardımcısı Harun Kaya, Yalova İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç ve Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Ali Kayalı’nın katılımıyla gerçekleşen Balkan Spor Oyunlarında kız ve erkek kategorilerinde yarışan sporcular kıyasıya bir mücadele sergilediler. Dostluk ve kardeşlik içinde geçen müsabakaların sonunda dereceye giren sporculara madalya takdiminde bulunuldu. Dereceye giren takımlar adına kupalarını ise kulüp başkanları teslim aldılar.

DERECEYE GİREN TAKIMLAR ŞU ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİ:

Kızlar kategorisi:

  1. Türkiye
  2. Kosova
  3. Bulgaristan

Küçük Erkekler Kategorisi:

  1. Bulgaristan
  2. Türkiye
  3. Makedonya

Büyük Erkekler Kategorisi

  1. Türkiye
  2. Bulgaristan
  3. Moldova

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.