yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

HABEŞLİ ASTRONOT PİLOT DOKTOR

08.01.2023 15:54
0
A+
A-

 

Yalova çok renkli bir il. Vatanın cennet bir köşesi. Onu yaşamayı bilenler için güzelliklerle dolu. Aynı zamanda her geçen gün şartları zorlaşan bir zümrüt köşe. Çünkü keşfediliyor, cazibesine kapılanlar bu ile geliyor. Yerleşmek istiyor. Burada hayatını geçirmek ve güzelliklerini doya doya yaşamak arzusuna kapılıyor. İşte Habeşli Astronot Pilot Doktor ablamız da bizim gibi düşünenlerden biri.

Bir sosyal medya paylaşımı ile, zamanında, birlikte siyaset yapmaktan zevk aldığım insanlardan biri olan Süleyman Çelebi hocama takılıp ömrümün önemli bir hedefini gerçekleştirmeye fırsat yakaladım. Gezmek için gidebileceğim diğer mekanların iznini, seyahat ruhsatını ancak burayı gezmiş olduğumda alabileceğimi düşündüğüm bu mekan idi KUDÜS. Yeşil pasaportumu da hazır ederek on beş gün içinde Kudüs ile ilgili üç kitap bitirip hazırlığımı tamam ettim. Yalova’dan bu tura katılacak 12 kişinin olduğu minibüse hayat arkadaşımın bırakması ile kainatın kıdemli kıblesine, arşın asansör kapısına, tevhidin ortak merkezine yolculuk için yola çıkmıştık. Karanlıkta çok detaylı tanışamasak da birkaç tanıdığın daha olduğu minibüsün istikameti yeni havaalanı idi.

İlk defa gittiğim yeni havaalanının ne büyük, ne muhteşem ve ne kadar gurur verici olduğunu ancak gidince anlayabilirsiniz. Umarım fırsatınız olur. Dış hatlar terminalinde işlerimizin çoğunu bitirdikten sonra yolculuk katılımcıları ile ayrıntılı tanışma fırsatı yakaladık.

Sonradan 75 yaşında olduğunu öğrendiğim dinç ama yürüteç ile bizim grupta olan bayanın mesleğinin doktorluk olduğunu bana söyleyen kişi, İngilizce bildiğimi bildiğinden detaylı tanışmam için diğer mesleklerini Habeş’li hanımefendinin kendinden öğrenmemi tavsiye etti.

Habeşistan denince hep aklıma Bilal-i Habeşi gelir. Peygamberimizin azadlı kölesi, ilk ezan okuyan ve harika ezan okuyan zenci sahabe. Çok severim onun metaneti ve peygamber sevgisini. Habeş’in güncel isminin Etyopya olduğunu öğrenmem, nereli olduğunu sormam ile ondan öğrendiğim ilk öğreti oldu. Karşımda Amerikada 40 sene doktorluk yapan bir hanım vardı. Etyopya’dan ABD’ye giden hikayesi ilginç olmalıydı. Hele bir de pilot olduğunu öğrenince ilgim ve hayretim arttı. Cümleler gitgide detaya iniyor ve askeri uçak ekibinde uçuş doktoru olduğunu öğrendikçe hayretlerim artıyordu. Konuştukça ağzım açık kalıyor, gözlerim büyüyor ve hayretler içinde kalıyordum. Yandan seslenen kişi “astronot olduğunu söyledi mi?” Diye sorunca Türkçe “Yok artık…” demişim. Kendimi toplayıp nazikçe sorup doğrulattım. Karşımda Habeşli Astronot Pilot bir Doktor hanımefendi duruyordu. Yalova’da yaşıyor ve yürüteç ile Türkçe bilmeden Türk firması ve yolcularla meşakkatli bir Kudüs yolculuğuna çıkıyordu.

İşte bu son cümle bu yazıyı yazmamın nedeni. Seyahat umduğumdan çok kısa bir sürede meyveye durdu. İçimdeki ses sırayla cümle kurdu;

  • İşte KUDÜS bunun için çok önemli
  • İşte insanın istedikten ve çalıştıktan sonra yapabilecekleri bu kadar çeşitli ve çok.
  • İşte İslam olan bir hanımefendinin yapabilecekleri
  • İşte engel sandığımız özelliklerimizin aslında mazeretlerimiz olduğunun kanıtı (yürüteç ile Kudüs)
  • İşte hedef koyan bir insanın hedeflerine ulaşabileceğinin ispatı.
  • İşte bilinçli bir müslümanın seyahat önceliği
  • İşte çok yönlü bir dünya seyyahının yaşamak için seçtiği yer olan Yalova’nın yeryüzü cenneti olduğunun tescili,
  • İşte “oku” emrinin okuma yazma ya da dil ile ilgili olmadığının ispatı
  • İşte ezan dinlenebilen bir memleketin ne kadar kıymetli olduğunun bilincini fehmettiren bir akıbet

Dört gün sürdü Kudüs gezim. Kitap bile yazabilirim içeriğinden. Şimdi bu köşe yazısını kaleme aldım. Lakin detaya girmedim. Bir sonraki teknik bakış köşesi için konuyu sizler belirleyin.

-Kudüs ve mescidi aksa hakkında bilmek gerekenleri mi özetlemeli,

-Habeşli hanımefendi hakkında bilgi mi paylaşmalı (izne tabidir)

-Yalova’ya döndükten sonra yaşananlar hakkında mı özet vermeliyim.

Yazıma yorum kısmında bir sonraki yazıda okumak istediğiniz başlıklardan hangisi için çok talep gelirse onu yazacağım.

Vesselam

Yazarın Diğer Yazıları
17.02.2022 15:40
02.01.2022 14:55
01.02.2022 17:04
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.