yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

HABERCİ GAZETESİ

22.02.2022 11:46
0
A+
A-

Haberci Gazetesi…

Yalova’nın son 60 yılına damgasını vuran medya kuruluşu…

Rahmetli Hikmet Yurdagül’le başlayan basın hizmeti, kıymetli arkadaşım-kardeşim İbrahim Yurdagül’le devam etmekte.

Hikmet Yurdagül…

Gazetecilik mesleğinde Yalova’nın örnek ismi.

17 Ağustos Büyük Marmara Depremi’nin olduğu gün dahi gazetesini çıkarttı. Nasıl bir gayret, nasıl bir özveri! Mesleğine koşulsuz ve karşılıksız bağlılık! Kelimelerle anlatmak imkansız. Deprem Yalova’yı yerle bir etti… Hiçbir yerde elektrik yok. Gazetenin bilgisayarı bir benzin istasyonuna taşındı, jeneratör elektriğiyle dizgisi yapıldı. Rahmetli Hikmet Yurdagül, hazırlanan sayfaları Bursa’ya gönderdi ve orada basımını sağladı. Haberci Gazetesi, deprem günlerinde dahi tek başına okuyucularının karşısına çıktı. Çünkü Haberci Gazetesi Yalova insanına ve okuyucusuna saygı duyan misyona sahipti.

Hikmet Yurdagül…

Barış ortamında da gazeteciydi, savaş ortamında da gazeteciydi.

20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs Barış Harekatı’nda savaş muhabiriydi. Cephede Mehmetçikle beraberdi. Vatan sevgisini en içten duyan, Türk ülküsünü temsil etmekten bir adım geri durmayan idealist bir gazeteciydi.

Hikmet Yurdagül…

Batı Trakya Türklerindendi. Batı Trakya Türklerinin davasına, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı olarak en üst yönetim kademesinde hizmet etti. Rahmetli Süleyman Demirel, Necmeddin Erbakan, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu dahil birçok siyasi liderle görüş alış-verişinde bulundu. Batı Trakya davasını ülke gündemine taşıdı.

Yalova’da İl Genel Meclis Üyeliği yaptı. Milletvekili adaylığı, siyasi parti yöneticiliği gibi birçok alanda hizmetler verdi. Yalova köylerini siyasetçilerden çok gezen, kırsal kesimin sorunlarını dinleyen ve onların sesini kamuoyuna duyuran gerçek gazeteciydi. Oturduğu yerden haber yapmazdı. Sorardı. Konuşurdu. Yalova’nın köylerinde yaşayan insanlar gazeteci olarak sadece Hikmet Yurdagül’ü tanırdı. Hikmet Yurdagül, gerçek anlamda bir basın emekçisiydi.

Gazeteye haber akışını sağlarken her gün düzenli olarak ‘Sohbet’ adlı köşesinden Yalova halkına seslenirdi. Ve bir gün olsun köşe yazısını aksatmazdı. Daktilosunun başına oturur, yazısını yazar ve her daim cebinde üç tane yedek yazı taşırdı.  Olağanüstü bir durum olduğunda yedek yazısı devreye girer, asla makale köşesini boş bırakmazdı.

Hikmet Yurdagül…

Basın etik ilkelerine saygılı ve gönülden bağlıydı.

Merhumla 1997 yılında tanıştım. Haberci tesislerine gittim. Gazetede yazmak istediğimi anlattım. Derdimi anlatamadım. Tam dönüp çıkıyordum ki merdivenlerden bana seslendi. Ne istediğimi sordu. “Gazetede yazmak istiyorum” dedim. Ve bana öyle bir fırsat sundu ki, tam 25 yıldır Haberci Gazetesi’nde yazmaya devam ediyorum. Birçok tavsiyelerde bulundu ve yazmam konusunda beni teşvik etti.

Rahmetli Hikmet Yurdagül’le her Cuma günü bir köye giderdik. Cuma namazını köy camisinde kılar, ardından köy kahvesinde cemaatle sohbet ederdik. Köylü O’nun gazetecilikteki samimiyetini bilir, ne derdi varsa anlatır ve sonra da “Hikmet Bey, bu konuyu da gazetenizde yayınlayın” derdi. ‘Bu haberi gazetenizde yayınlayın’ sözünü köylüden başka hiç kimseden kabul etmezdi!!

Hikmet Yurdagül…

Milli meselelerde çok hassastı. Kocadere şehitleri için anıt yapılması konusunda kurumlar arasında yoğun bir çalışma yaptı. Askeri ve sivil kurumlar arasındaki iletişimi sağlayarak şehitliğin yapılmasına öncülük etti.

Hikmet Yurdagül…

Yalova’ya; bağımsız, ilkeli, tarafsız, halkın sesi olan Haberci Gazetesi’ni bıraktı.

Haberci Gazetesi…

Yalova’nın yarım asırlık köklü kurumu…

Basın ilkelerine bağlı medya kuruluşu…

Haberci Gazetesi…

Bir okul. Onlarca gazeteci bu medya okulunda yetişti.

Haberci Gazetesi…

Her daim haklının ve Yalova halkının yanında. Belgesi olmayan haberi sütunlarına taşımaz. Kişisel hesaplaşmalarla uğraşmaz. Topluma hizmet etmeyi amaç edinir.

Haberci Gazetesi…

Yalova’nın 59 yıllık arşivi. 59 yılın gazete nüshaları, gazetecilik meslek ilkelerine bağlı olarak eksiksiz saklanmakta.

  1. yaşını kutlamaya hazırlanan Haberci Gazetesi, tebrik edilmeyi hak eden başarının sahibidir.

Haberci Gazetesi’nin 60 yıllık başarı hayatında en büyük pay sahibi olan Merhum Hikmet Yurdagül’ü rahmetle yâd ediyorum.

Geleneklerine bağlı, hatırasına sahip çıkan ve Haberci Gazetesi’ni bayrak yarışı anlayışıyla geleceğe taşıyan İbrahim Yurdagül’ü de tebrik ediyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.