yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5471
EURO
34,8914
ALTIN
2.432,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

GERÇEĞİ YAZMAK

10.02.2022 14:55
0
A+
A-

 

 

Yazar olmak!

Yazılara konu olmak!

Hangisi daha çekici!

Eline kalem alan, klavye başına geçen herkesin yazar veya eleştirmen olduğu enteresan bir dönemdeyiz. Okur- yazar, yazar-çizer olmak hangi şartları gerektiriyor diye düşünmenin bile gerek duyulmadığı bu kaotik dönemde enteresan örnekler ile karşılaşmamız da çok garipsenmiyor tabi ki!

Ama biz garipsemeliyiz. Özellikle de hakkın ve hakikatin mevzubahis olduğu yazımlar söz konusu ise! Oku emri ile çıkılan bir yolda, kaleme yemin edilen bir medeniyetin varisleri olarak bundan mesulüz.

Her zaman hakikat, her durumda hakikat düsturu, kendisine rehberlik etmesi gereken bir mümin olarak sadık ve sadıkane bir duruş sergilemeliyiz.

Haktan ve hakikaten ayrılmayan bir çizgide yürümek; Yüce Rabbimizin bizleri bir imtihan için gönderdiği, geçici olanların büyüsüne kapıldığımız, telaşesi ile zamanımızı öldürdüğümüz bu durakta temel şiarımız olmalı.

Lakin hem en zor hem de en hafife alınan şeyin hakikat olduğu bir kurgusal gerçeklikler dünyası kıskacında işimiz çok zor. Hakikatin değeri gittikçe küçümsenmekte, gerçeklerle bağ gittikçe zayıflamakta. Birilerinin kurguladığı ve hakikat diye sunduğu gerçek dışı bilgi ve senaryolar sık sık önümüze çıkmakta.

Gerçek ile sınanmaktayız!

Hakikatin yoldaşı olmak ve onu korumak adına mücadele etmek ile denenmekteyiz!

Hakikat en temel ihtiyaçtır. Yemek içmek kadar fıtrî bir ihtiyaç! Barınmak kadar aslî ve sosyal bir gereklilik!

İnsanı insan yapan aklî melekeleridir. Ve bu meleke kabul ettiği, dayandığı, zanna değil delile isnad edebileceği bilgilerin peşinde koşar. Mutmain olmadığı şeyler onu mutlu etmez. Hakikatin yankısı kulaklarında hoş bir sedadır, gerçeğin ayak izleri en sevdiği yoldur.

Gerisi boş gerisi hayaldir. Bu geçici durak için böyledir, ebedi alemde ise koca bir hezimettir:

“Her ümmetten bir şahit çıkarıp, “Kesin delilinizi getirin!” diyeceğiz. O zaman anlarlar ki hakikat Allah’a mahsustur ve uydura geldikleri şeyler (putlar) kendilerini bırakıp gitmişlerdir.” ( Kasas, 75)

Kalemimiz hakikate hizmet etsin, gözlerimiz gerçeğe şahitlik etsin, kulaklarımız doğru olan seda ile yankılansın.

Amin.

Yazarın Diğer Yazıları
02.12.2021 13:28
03.02.2022 16:02
12.05.2022 15:27
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.