yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

Filozofların ve Bilimadamlarının yönettiği bir Dünya

28.03.2024 14:08
0
A+
A-

Uranyum ve Kadmiyum içeriyor yiyeceğimiz şeylere atılan gübreler. Yakıtlarımız da nitrik ve sülfürik asit saçıyor havaya. Ne yapmalı? Neden bağnazlık? Neden inkar? Çok daha iyi bir dünyada yaşayabiliriz halbuki!

Bavyera Illuminati‘si, kurulduğu zamanlarda filozofların ve bilimadamlarının yönettiği bir dünyayı hedefliyordu. Ama günümüzde dünyayı filozoflar ve bilimadamları değil para ve paranın sahipleri yönetiyor. Dünyayı filozofların ve bilimadamlarının yönetmesini istemek, çok ulvidir! Zaten öyle olması gerekmez mi? Ama mesele yanlış anlaşıldı! Çeşitli süreçlerden itibaren yükselen burjuvazi, kendilerine tepeden bakan ve kendilerini dışlayan soylulardan, devletlerden ve kiliseden nefret ediyordu. Bu yüzden aydınlanma düşünürlerini desteklediler. O gün filozofların ve bilimadamlarının sloganları ‘Özgür Düşünce’ ve ‘Sorgulama’ idi! Giordano Bruno, yakılarak bedelini ödedi! Başka niceleri de bedel ödedi! Ama o gün özgür düşünce ve sorgulamayı bayraklaştıranların mirasçıları bugüne geldiğimizde uğruna bedeller ödenmiş olan bu aynı değerlerin baş düşmanı haline geldi! Burjuvazi; önce avrupa’nın, ve avrupa dünyanın geri kalanını öyle yada böyle ele geçirince de dünyanın geri kalanının da tek hakimi oldu! Filozoflar ve bilimadamları ise önce kullanıldılar, sonra da çöpe atıldılar!

Newton neden sansürlendi? Neden sözde saygı duyduğunuz, sözde mirasçısı olduğunuz adamın okült ve simya gibi konularla uğraşmış olmasından rahatsızlık duydunuz? Dogmalarınızın çürümesinden ne kadar da çok korkuyorsunuz…

Günümüzde filozoflar zaten ortada yok! Bilimadamları da global plütokrasinin içinde sadece meşruiyet sağlayıcılar olarak yer alıyor; yoksa kendilerinin çok da bir gücü yok; ki zaten o alan da inanılmaz baskılar altında! Ama günümüz dünya düzeni geldiği şekilde giderse şaşırmam! 1789 Fransız Devrimi ve 1917 Ekim Devrimi, belki 100 yıl süren bir sürecin sonunda gerçekleşmişti.

 

Neden Avrupa’da başarıya ulaşmış köle ve köylü isyanı sayısı çok az iken Çin’de neredeyse her hanedan döneminde ya başarıya ulaşmış veya başaramasa da ciddi şekilde hırpalamış köylü isyanları vardır? Sonuçta kesinlikle unutulmamalıdır ki günümüz global plütokrasisinin sahiplerinin ve işleticilerin tümü insandır! Tanrıymış ve yenilmezmiş gibi göstermeye çalışıyorlar kendilerini! Emin olun ki Illuminati ile ilgili komplo teorilerinin bazılarını bizzat kendileri çıkartıyorlar! Ama dünya düzeni dediğimiz şey kendilerini göstermek istediklerinin aksine hiç de mistik ve ezoterik değildir! Ayrıca şu da kesin ki bu dünyada her şeyin bir sonu vardır! Kendileri açısından ölümcül olacak bir hatayı eninde sonunda muhakkak yapacaklar!

Global Plütokrasi ile ilgili unutulmaması gereken bir gerçek de kendi aralarında da çelişkiler ve çekişmeler olduğudur! Çıkarları ortak olduğunda bizim karşımızda yekpare durabilirler! Ama bir yandan da aslında birbirlerinin kuyusunu kazmakla meşguller! En basitinden Climategate ve Denialgate gibi skandallar, kendi aralarındaki çekişmeler ve çatışmalar sayesinde kamuoyunun önüne geldi. Ana akıma uymayan başka pek çok bilimsel bilgi de bu sayede kamuoyunun kulağına çalınabiliyor. Zaten şunu bilin ki günümüz dünyasında bir ulus devlet, bir tröst’e veya kartel’e savaş açabilmişse emin olun ki arkasında başka güçlü bir plütokrat bloğu vardır!

Günümüzde ulus devletlerin çoğunluğu aslında sadece varmış gibi gözükmektedir. Gerçek güç ise plütokrasidedir! Bu sözde ulus devletlerin ipini tutanlar da onlardır! Bayvera Illuminati’si, aslında devletlere karşı idi. Çünkü o zamanki devletler, günümüzde düzenin sahibi olmuş olan kimselerin aleyhineydi! Ama şu anda maşa haline getirilmiş durumdalar! Düzenlerin kendi maşalarından rahatsız olması için nasıl bir sebeb olabilir ki? Global plütoktasi, ancak kendisinden daha güçlü olan ve maşa haline getiremeyeceği bir devletin yıkılmasını ister!

Hakkımızda hayırlısı! Umutsuz olmaya hiç gerek yok; ki onlar bizim umutsuz olmamızı ister!

Gözünüzü dört açın! Doğru olan ne ise onu yapın!

İnstagram: @bahatunafikir

Mail adresi: xyztu12345@gmail.com

 

Yazarın Diğer Yazıları
13.12.2023 14:53
23.06.2023 15:18
06.03.2024 12:28
17.11.2022 16:47
08.09.2022 15:15
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.