yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2925
EURO
34,6258
ALTIN
2.413,46
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

EVRENSEL FİKİR

26.01.2024 12:22
0
A+
A-

Sevgili dostum. İlahi dinlerden  başka, ilahi olmayan dinler,  başka, farklı fikirler, farklı inançlar, batıl  düşünceler, insanların bölünmesine, parçalanmasına, dağılmasına hatta birbirini yok etmesine kadar gider ve gitmeye devam edecektir. Ta ki dünya yok oluncaya kadar. Ya da İslam anlaşılıp hayat kurana kadar. Semavi yani İlahi dinler  birleştirir, bütünleştirir, kaynaştırır, ötekileştirmez, yok edici değil, kurucu ve koruyucudur. Çünkü ilahi dinlerin kaynağı, tevhide dayanmaktadır. Allah cc yeryüzünde bozgunculuk ve fitne istemez.  Önemli olan ise, ilahi dinlerin ilahi düşünceye sahip olmayanların eline geçmemesidir. Eğer geçer ayetler değiştirilir, yada ayetlerin hükmü, hayattan tecrit edilirse, Allah katında batıl hükmüne girer. Tıpkı Yahudilik ve Hristiyanlığın yaptığı gibi. Birden fazla kitabın olması, bunun en açık delilidir. İçlerinde Allah’ın ayetlerinin bir kısmı olsa da, ayırması zor olduğu gibi, evrenselliğini kaybetmiştir. Yahudilik ve Hristiyanlık, kapitalizmin yani maddenin, yani dünyevileşmenin dini, fikri, düşüncesi haline gelmiştir.

İslam dininin savunduğu düşünce ise tek kitap olması, değişmemiş olması, ayrıştıran değil bütünleştiren olması, kaybetmek değil kazanmak, fitne ve fesattan uzak durmasıdır. Bu yüzden evrensel olan tek din, düşünce, fikir ve hayat sistemi İslam’dır. İslam maddenin değil mananın dinidir. İslam’ın merkezinde Dünya değil insan vardır. İslam gelişmeyi, düşünceyi, güçlenmeyi, kendini savunmak, gücü insana insanca yaşamak, zulmü durdurup, mazlumu korumak adına kullanır.

Bu doğrultular çizgisinde olan İslam, Müslümanları,  neden ebedi payidar yapmamıştır. Müslümanlar arasında sürekli fikir ayrılıklarının olması neyin nesidir.

Müslüman olmakla İslam’ı anlamak ve kavramak farklı şeylerdir. Bir insan sağlıklı iman etmedikçe, sadece Müslüman kalır. İnandıkları ilahi olsa da yaşantısı, batıl yani Allah’tan uzak kalır. Böyle olunca Yahudilik ve Hristiyanlıktan farkı kalmaz. İnandığı doğru, yaptığı yanlış olursa, fayda yerine zarar görür. Doktora inanıp ilacı kullanmamak gibi.

Bize hayat sunacak İslam, elimizde mevcuttur. Sadece bize mi asla. Tüm kainata huzur ve barışı anlatacak, olan yine İslam’dır. Bunu yapacak olan ise sadece Müslüman olmak değil, İslam’ı anlamak ve kavramaktan geçer. Çünkü İslam evrenseldir, son kitap son dindir. Değişmemiş değiştirilememiştir. Çünkü korunmasını Allah üstlenmiştir. Tek Düşmanı ise insan değil, Dünyevileşmek, yani kapitalizmdir. Kapitalist bir düşünce içinde olan, kapitalizmin tesirinde kalan, bir Müslüman, dinin ibadetlerinin bir kısmını yerine getirse, diğer kısmını inkar yada, rafa kaldırırsa, İslam asla anlaşılamaz, hatta anlatılamaz. İnkarı Müslüman dahi olsa küfre, ihmali ise Müslümanı esarete, yada bir birine  düşürür. Kendi Müslüman, yaşadığı hayat batıl kalır. Bu yüzden Müslümanlar arasında birlik sağlanamaz. Müslüman olan her fert, inandığı İslam’ın bütün düşünce ve kavramlarını kabul edip yaşamadıkça, İslam anlaşılamaz,  evrensel olsa bile, evrene ulaşamaz. Ne kadar doğru olursa olsun, Yahudi ve Hristiyanlık gibi, taraftar toplar, taraftar kalır. Halbuki İslam bir taraf değildir. İslam bütün insanlığın kurtuluş reçetesidir. Müslümansa bu reçeteye uyan ve şifa bulandır. Bu şifayı bütün insanlığa yayandır. Çünkü Müslüman bütün insanlığın huzuru için Müslüman olandır. Çünkü İslam bu duygu ve düşünce içinde, insan yetiştirir ve hayat kurar. Yani İslam bireyde başlar, ailede devam eder ama evrenseldir. Çünķü İslam ilahi kavramlar, kurallar kor ve hayata geçirir. İnsanın insanca yaşamasının mücadelesini veren, tek ve evrensel fikirdir. Yaşandığı ve iyi anlatıldığı insana dokunduğu gün, bırakın insanları, hayvanlar bile rahat edecektir. Çünkü İslam evrensel fikir, evrensel düşünce ve evrensel dindir.

Yazarın Diğer Yazıları
13.03.2022 12:55
03.11.2023 17:39
07.03.2024 15:00
21.05.2023 14:46
02.10.2022 14:07
26.04.2024 13:13
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.