yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2745
EURO
34,7912
ALTIN
2.398,71
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

ENGELLİ GÜNDÜZ HİZMET MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR

ENGELLİ GÜNDÜZ HİZMET MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR
08.03.2022 16:25
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Engelli bireylerin kullanımına sunulmak üzere kurulacak olan Gündüz Hizmet Merkezi için

Yalova Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında Gündüz Hizmet Merkezi’nin yer tahsisi Yalova Belediyesi tarafından sağlanmış olacak. Yapılan karşılıklı protokolün imzalarını Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin tarafından atıldı. Protokol törenine AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar da katıldı.

‘Engelli bireylerin yaşam kalitesi artacak’

Gündüz Hizmet Merkezi ile ilgili bilgiler veren Müdür Laçin, “İl  Müdürlüğümüz tarafından  ilimizde  ikamet  eden  engelli bireylere yönelik bakım ve rehabilitasyon hizmetleri ile ailelerine eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulacağı Gündüz Hizmet Merkezi projesi hazırlanmıştır. Ev ortamında aile yanında yaşayan engelli bireylerin aileleri ve yakınları ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, kurum bakımına vermek istemedikleri engelli bireylerin bakımı dışında gündelik yaşamdaki diğer meşguliyetlerine zaman ayıramadıkları, nitelikli bakım ve rehabilitasyon noktasında sorunlar yaşandığı, engelli bireyin sosyal hayata katılımının düşük düzeyde olmasının diğer bir sorun olarak ortaya çıktığı bilgilerine ulaşılmıştır. Bu durumlar göz önünde bulundurularak, engelli bireylerin ihtiyaçlarının karşılanması ve ailelerinin rahatlatılması amacıyla hazırlanan projeyle Yalova’da Gündüz Hizmet Merkezi kurulması, bu merkezde Yalova ili içerisinde ikamet eden, ev ortamında ailesinin yanında yaşayan engelli bireylerin yaşam kalitesinin arttırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlanması, engelli bireyler ile ailelerine eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi ile psikososyal rehabilitasyon hizmeti, gündüz bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin tam gün, yarım gün veya seanslı olarak yürütülmesi planlanmaktadır. Böylelikle engelli birey ve ailelerinin karşılaşmış oldukları sorunların çözümüne katkı sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.

‘1335 m2 alana inşa edilecek’

Gündüz Hizmet Merkezi sayesinde yatılı kuruma duyulan ihtiyacın azalacağını söyleyen Laçin, “Proje kapsamında Yalova Belediyesi tarafından tahsis edilen 1335 m2 alan üzerinde açılacak olan Gündüz Hizmet Merkezi, bakım ve rehabilitasyon ile eğitim hizmetleri sunacak bir kuruluş olacaktır. Engelli bireylere yönelik bir proje olması özelliği ile engelli bireylerin dezavantajlı durumlarının giderilmesine katkı sağlayacak, engelli bireyleri sosyal hayata kazandıracak ve ailelerin yaşam standartlarına olumlu etkide bulunacaktır. Engelli bireye evde bakmakta olan ailelere sunacak olduğu destek ile tükenmişlik duygusunu mümkün olan en az düzeye indirerek olumlu anlamda etki edecektir. Böylelikle yatılı kurum bakımına duyulan ihtiyacın azaltılması sağlanacaktır” diye konuştu.

‘Hayırlı olsun’

Yapılan karşılıklı protokolün hayırlılara vesile olmasını söyleyen Başkan Vekili Tutuk, “Mustafakemalpaşa Mahallemizde bulunan belediyemize ait olan taşınmazı özel çocuklarımızın yararlanabilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzle karşılıklı olarak protokol imzaladık. Yapmış olduğumuz protokolle bu alanda özel çocuklarımız ve aileleri Gündüz Hizmet Merkezi olarak yararlanacak. Gündüz Hizmet Merkezi’nde özel çocuklarımız ve ailelerine eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti, psikososyal rehabilitasyon hizmeti, gündüz bakım ve rehabilitasyon hizmetleri tam, yarım gün ve seanslı olarak verilecek. Yapmış olduğumuz protokolün hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.