yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4860
EURO
34,6908
ALTIN
2.409,06
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘İLK TEDBİR HIZLI BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM’

‘İLK TEDBİR HIZLI BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM’
03.03.2023 16:50
0
A+
A-

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, İBB tarafından İstanbul’daki binaların kontrol edildiğini söyleyerek, “Dileğimiz Marmara’da etkilenecek illerde bu kontrollerin başlaması” dedi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Yalova’da kentsel dönüşüm bir ana önce başlaması gerektiğini söyleyerek, bazı açıklamalarda bulundu. Karaçam açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “99 depreminden sonra ilgili bilim adamları Marmara’da deprem olacak diye söylüyorlar. Kırılmayan hat kırılacak, katılıyorum. Bunun ne zaman olacağı ne büyüklükte olacağını bilmiyoruz. Hatta gece olacak diye duyduklarıma göre yatmıyorlarmış deprem olur diye. Gece yatarken yakalındınsa daha fazla sallamayacak. Gecede olsa gündüzde olsa bu deprem olacak. Ama ne zaman ne büyüklükte olacağını kimse bilemez tahminler olabilir, belirli zaman dilimlerinde olmasından sonra örneğin şu kadar yıl içinde olacağı şu kadar der. Şimdi çıkmış falcılar, tahminciler şu tarihte olacak, bu tarihte olacak diye insanlara korku salıyor. Yok gezegenler aynı hizaya gelecek, şu tarihte deprem olacak diye yine vatandaşı tedirgin edecek söylemler yapıyor. Gerçek şu deprem olacak zaman ve yer bilmiyoruz tek bildiğimiz depremin olacağı. İlk tedbir hızlı bir kentsel dönüşüm bu 2019’dan sonra hemen yapılmalıydı. Olmadı şimdi hızlı bir şekilde yapılabilir İstanbul’da İBB tarafından binalar kontrol ediliyor. Dileğimiz Marmara’da etkilenecek illerde bu kontrollerin başlaması. Ben üç yıkıcı deprem yaşadım deprem öncesi ve sonrası her kafadan ses çıktı. Bu çok kötü bir şey. Yapılacaklar şunlar;  Hızlı kentsel dönüşüm bu devlet vatandaş ve sigorta yerel idareler kentsel dönüşüme girecek binalarda vatandaşa uzun vadeli ödeyebileceği bir şekilde kredi ayarlamak. Eğitim konusunda herkes bilgili olmalı, ne yapacağını bilmeli. Maraş’ta gördük yıkım kötüydü ama yatarken depremi hissettikten sonra yatağın yanına atsa kendini kurtulma oranı artacak gözlerimizle bunları gördük. Fırsatçılara gün doğuyor ev fiyatları ve kiraları fahiş fiyata çıkarıyorlar. Şimdi biraz sakın olalım söylentilere inanmayalım bilim adamları daha temkinli ve gerçeğe yakın konuşuyor. Japonya’da 9.2 büyüklüğünde deprem oluyor. Bina yıkılmıyor kimse ölmüyor. Sizce neden?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.