yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4815
EURO
34,8540
ALTIN
2.483,76
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

‘BU VANDALLIK VE CANİLİK ARTIK SON BULMALI’

‘BU VANDALLIK VE CANİLİK ARTIK SON BULMALI’
24.01.2022 16:25
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da faaliyetlerini sürdüren tüm sağlık sendika başkanları ve üyeleri, Yalova Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamaya, Sağlık-Sen Yalova İl Başkanı Halil İbrahim Özer, Türk Sağlık Sen İl Başkanı Sait Ocak, Hep-Sen Yalova İl Başkanı Gökhan Doğan, Ses İl Başkanı Murat Gedik ve Hak-Sen Yalova İl Başkanı Nilgün Turan Haybek ve tüm sendika üyeleri katıldılar. Son zamanlarda Yalova Devlet Hastanesi’nde yaşanan şiddet olayları ile ilgili ortak açıklama yapan sendika başkanları, sağlıkta şiddete artık bir son verilmesi gerektiğini söylediler.

‘Bu sefer eller, başka amaç için kalkıyor’..

Sağlık-Sen Yalova İl Başkanı Halil İbrahim Özer, “Pandemi boyunca cansiperane çalıştık ve amansız bir mücadele verdik. Herkesi eve davet ederken, bizler evlerimize giremedik. Uzun bir süre ailemizden, çocuğumuzdan uzak kaldık. Can kurtarmak için can verdik. Bunlardan gurur duyduk, işimizi layıkıyla yaptık” dedi. Ses İl Başkanı Murat Gedik de yaptığı açıklamada, “Pandemide vermiş olduğumuz destanımsı hikayemize tüm dünya yakından şahitlik etmiştir. Bir dönem her akşam alkışlandık. Lakin bizi alkışlayan eller bu sefer farklı amaçlar için bizlere kalkıyor. Bugün burada tüm sendikalar ve sağlık çalışanlarımız şiddete hayır demek için toplandı” dedi.

‘Vandallık ve canilik son bulmalı’..

Hak-Sen Yalova İl Başkanı Nilgün Turan Haybek ise yaptığı açıklamada, “Bu vandallık ve canilik artık son bulmalı, caydırıcı cezalar getirilmelidir. Bizler çok şey istemiyoruz. Güvenli ve huzurlu çalışma ortamları istiyoruz. Üstümüzdeki yükün farkında olunmasını istiyoruz. Şiddet ile sonuç alınamayacağını, sağlık çalışanlarının bunu hak etmediğinin bilinmesini istiyoruz” dedi. Hep-Sen Yalova İl Başkanı Gökhan Doğan da yaptığı açıklamada, “Buradan yetkililere sesleniyoruz. Artık yeter diyoruz. Her gün artan şiddet olaylarını bizleri fiziken ve ruhen tükenmişlik noktasına getirmektedir. Caydırıcı kanunların çıkması için daha kaç kişi can vermeli, kaç sağlık çalışanı darp edilmelidir. Çözüm basit ama çözecek makam sessiz bekliyor. Yetkililerden bir an önce çözüm bulmalarını talep ediyoruz” dedi.

‘Ortak tepkimizi ortaya koyuyoruz’..

Türk Sağlık-Sen Yalova İl Başkanı Sait Ocak da yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi: “Şiddet varsa sağlık yoktur. Sağlıkta şiddet anayasal bir suçtur. Şiddet uygulayan canilere tutuklu yargılanma ve sağlık hizmetlerinden men cezası getirilmeli. Şifa dağıtan ellere yapılan sözlü ve fiziksel şiddetin artık son bulması gerekmektedir. Bizler burada tüm sendikalar olarak ortak tepkimizi ortaya koyuyoruz. Sağlıkta şiddet kabul edilemez ve tüm toplum tarafından lanetlenmelidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.