yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

‘ENFLASYON MUHASEBESİ KARARI ESNAFI RAHATLATTI’

‘ENFLASYON MUHASEBESİ KARARI ESNAFI RAHATLATTI’
30.08.2024 14:34
0
A+
A-
  • Yalova Esnaf Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, devletin 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefini geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarma kararını desteklediklerini ve bu adımın esnaf için büyük bir rahatlama sağladığını açıkladı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Esnaf Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, devletin yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefini geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarma kararını desteklediklerini açıkladı. Bozkurt, bu adımın esnaf için büyük bir rahatlama sağladığını belirtti.

‘50 MİLYONLUK CİRO BARAJI GETİRİLMESİ ESNAFI RAHATLATTI’

Bozkurt, esnafın enflasyon muhasebesine hazırlıklı olmadığını ve mevcut enflasyonist ortamda bu uygulamanın hayata geçirilmesinin zorluk yaratacağını ifade etti. Bozkurt, “Yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefini geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarılmaları ile ilgili devletimizin aldığı karar Esnafımızı oldukça rahatlattı. Alınan karar yerinde bir karardır, destekliyoruz. Esnafımız enflasyon muhasebesine öncelikle hazır değildi ve bu enflasyonist ortamda bunun uygulaması söz konusu değildi. Talebimiz ya yılda bir kez uygulanması ya da esnafın muaf tutulması yönünde idi. Çünkü Enflasyon düzeltmesi ile esnafa fiktif bir kazanç çıkmış gibi vergi doğacaktı. Enflasyon düzeltmesi ile kârlı işletmelerin kârı düşebiliyor. Borçlu ve zarardaki işletmeye de kâr doğabilmekte. Bu noktada borçlu bir işletmeye sırf enflasyon düzeltmesi yapıldı diye fiktif bir kâr çıkarıp vergi istemek, vergide adalet ilkesiyle bağdaşmazdı. Bunun için cirosu 50 milyonun altındaki işletmelerin enflasyon muhasebesinden muaf tutulması oldukça yerinde bir karar” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.