Türkiye Kimya Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 34. gerçekleşen Ulusal Kimya Konferansı’na Yalova Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Yalova Üniversitesi ve Hayat Kimya firmasının birlikte tertip ettikleri kongrenin açılış oturumuna 430 kişi katılım sağladı..
Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 15 Temmuz Toplantı Salonu’nda gerçekleşen 34. Ulusal Kimya Kongresi’nin açılış oturumunda Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Valisi Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, Yalova Üniversitesi Genel Sekreteri Ömer Naci Fidan, Genel Sekreter Yardımcısı Muhlis Yavuz ve kimya alanında uzman akademisyenler hazır bulundu.
EN YÜKSEK KATILIM..
Türkiye Kimya Derneği tarafından ‘Kimya: sahip olduğumuz her şey’ sloganıyla, kimyanın yaşamın her alanında etkili olduğunu belirtmek, bilimsel-uygulamalı tüm çalışmaların sektörel ve teknolojik gelişime olumlu katkılarını paylaşmak amacıyla düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını Kongre Başkanlığını yürüten Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy yaptı. Konuşmasına başlarken, kongreye sağladıkları desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, üniversitenin İdari Mali İşler Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğüne teşekkürlerini sunan Yücesoy, 34. Ulusal Kimya Kongresi’nin ulaştığı katılımcı sayısının son yıllarda ulaşılan en yüksek katılımcı sayısı olduğunun altını çizdi.
6 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK..
Kongre Başkanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy’dan sonra kürsüye çıkan Kongre Eş Başkanı Hayat Kimya Global AR-GE Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Koç konuşmasında üniversite ve sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Türkiye Kimya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın da temel bilimlerin öneminin pandemiyle daha da çok anlaşıldığını ifade etti. Yalçın, “Toplumun bilimle iç içe yaşamasını istiyoruz ve bu amaçla TÜBİTAK ve kamu kurumları ile ortak çalışmalar düzenliyoruz” dedi. Sunumlar başlamadan önce kürsüye çıkan Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, akademi ve sanayi işbirliklerinin önemine vurgu yaparak böyle organizasyonlarda yer almaktan sevinç duyduğunu ifade ederek tüm konuklara verimli bir kongre geçirmeleri dileğinde bulundu. Jean Michel Kaufmann’nın ‘Analitik Kimyanın Trendleri’ hakkındaki sunumuyla devam eden 34. Ulusal Kimya Kongresi 6 Eylül tarihine kadar çeşitli oturumlara sahne olacak.