yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

ÇİFTLİKKÖY’DE SIFIR ATIK GÜNÜ SEMİNERİ

ÇİFTLİKKÖY’DE SIFIR ATIK GÜNÜ SEMİNERİ
28.03.2025 16:51
0
A+
A-

Çiftlikköy Belediyesi ve TEMA Çiftlikköy iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Sıfır Atık Günü semineri, moda ve tekstil sektöründeki atık yönetiminin önemini vurgulamak amacıyla Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında Çiftlikköy Belediyesi ve TEMA Çiftlikköy iş birliğiyle düzenlenen seminerde, öğrencilere modada ve tekstil sektöründe atık yönetiminin önemi anlatıldı. TEMA Vakfı Çiftlikköy Sorumlusu Necla Güner’in konuşmacı olduğu etkinlik Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Öğretmenleri Emine Havlucu ile birlikte seminere katılan 75. Yıl Namık Kemal Ortaokulu’nun 6. ve 7. sınıf öğrencileri anlatılanları ilgiyle dinledi. Konuşmasını sunumlarla destekleyen Güner, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nün 2022 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edildiğini aktardı. Güner, “Her yıl farklı bir tema ile ele alınan sıfır atık gününde, küresel çapta atık yönetimi konusunda farkındalığın arttırılması ve sürdürülebilir çözümlerin teşvik edilmesi amaçlanıyor. 2025 yılının teması da ‘Moda ve Tekstilde Sıfır Atık.’ Tekstil sektörü, atık yönetimi konusunda küresel çapta büyük bir öneme sahip. Hem atık yönetiminin güçlendirilmesi hem de atık oluşumunun azaltılması açısından kritik bir rol oynuyor. Her yıl tekstil endüstrisinin küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 2 ile yüzde 8’inden sorumlu olduğu tahmin ediliyor. Sektörde tüketilen yıllık 215 trilyon litre su, 86 milyon olimpik yüzme havuzuna eşdeğer. Veriler, her saniye bir çöp kamyonu dolusu kıyafetin çöplüklere gönderildiğini gösteriyor” diyerek moda ve tekstilin çevresel etkilerine dikkat çekti. Seminerin sonunda, Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, Belediye Başkanı Adil Yele adına TEMA Vakfı Çiftlikköy Sorumlusu Necla Güner’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.