yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

YALOVA DEVLET HASTANESİ’NDE HEMŞİRE ŞİDDETE MARUZ KALDI

YALOVA DEVLET HASTANESİ’NDE HEMŞİRE ŞİDDETE MARUZ KALDI
22.07.2023 13:07
0
A+
A-

TÜRK SAĞLIK-SEN KONUYU TAKİP EDİYOR

 

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan yoğun bakım hemşiresi Havva Akbudak, tedavi gören bir hasta tarafından şiddete maruz kaldı. Olay, hastane personeli ve sağlık camiasını üzüntüye boğdu.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Şiddet olayı, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta Y.K. tarafından gerçekleştirildi. Yoğun bakım ünitesindeki çalışmalarını yürüten Hemşire Havva Akbudak, tedavi sürecindeyken Y.K. tarafından beklenmedik bir saldırıya maruz kaldı. Yaşanan olay sonrasında diğer sağlık personeli hızla müdahale etti ve güvenlik ekiplerine haber verildi. Olayın ardından, Türk Sağlık-Sen Yalova Şubesi Başkanı Sait Çolak bir açıklama yaparak yaşanan şiddeti sert bir dille kınadı. Sağlık çalışanlarının hastanelerde güvenli bir ortamda görev yapması gerektiğini vurgulayan Çolak, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. Türk Sağlık-Sen olarak, Hemşire Havva Akbudak ve tüm sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Yalova Emniyet Müdürlüğü, yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattı. Hasta Y.K. yaşanan olay sonrası gözaltına alındı. Yaşanan bu olay, sağlık çalışanları arasında güvenlik endişelerini artırdı. Sağlık kurumları ve otoriteler, benzer olayların yaşanmaması için alınacak önlemleri gözden geçireceklerini açıkladı. Olay sonrasında Hemşire Havva Akbudak’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Ancak, bu tür saldırılar sağlık çalışanları üzerinde psikolojik etkiler bırakabiliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.