yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6427
EURO
35,3113
ALTIN
2.472,01
BIST
10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C

DOWAKSA’DAN YENİLİK YARIŞMASI

DOWAKSA’DAN YENİLİK YARIŞMASI
13.05.2024 13:09
0
A+
A-

DOWAKSA’DAN KARBON ELYAF İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR FİKİRLER YARIŞMASI DÜZENLİYOR

  • DowAksa, karbon elyaf malzemelere yeniden hayat verecek ‘Sürdürülebilir Fikirler Yarışması’ düzenliyor. Döngüsel bir tasarım anlayışı ile işlevini tamamlamış ürünlerin yeniden kullanıma sokulmasının hedeflendiği yarışmaya lisans/lisansüstü öğrencisi veya mezunu ve meslek hayatına devam eden profesyoneller katılım sağlayacak..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Türkiye’nin lider karbon elyaf üreticisi DowAksa, sürdürülebilirlik ve yenilikçiliği desteklemek adına önemli bir adım atıyor. Şirket, döngüsel tasarım prensiplerini teşvik etmek ve işlevini tamamlamış ürünlerin yeniden kullanımını teşvik etmek amacıyla Repurpose Reimagine-Karbon Elyaf Malzemelere Yeniden Hayat Verecek Sürdürülebilir Fikirler Yarışması düzenleyecek. Bu yarışmada katılımcılardan, rüzgar türbinlerinde kullanılan karbon elyaf pultrüze profiller için yeni ve yaratıcı kullanım alanları geliştirmeleri isteniyor. DowAksa, bu sayede döngüsel ekonomiye katkı sağlamayı, çevresel etkiyi azaltmayı ve sürdürülebilirliği teşvik etmeyi hedefliyor.

KATILIMCILAR KEŞFE DAVET EDİLDİ..

Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın sayılı karbon elyaf üreticilerinden DowAksa, rüzgar türbinlerinde kullanılmak için üretilen hafif ve sağlam karbon elyaf pultrüze profilleri dönüştürmek üzere ‘Repurpose Reimagine-Karbon Elyaf Malzemelere Yeniden Hayat Verecek Sürdürülebilir Fikirler Yarışması’ düzenliyor. Yarışmada katılımcılardan bu profiller için yeni kullanım alanları ve biçimleri geliştirmeleri bekleniyor. Bu sayede döngüsel bir tasarım anlayışı ile işlevini tamamlamış ürünlerin yeniden kullanıma sokulması amaçlanıyor. Faaliyetlerini sürdürürken toplumsal gelişim, ekonomik kalkınma ve çevresel etki dengelerini hassasiyetle göz önünde bulunduran DowAksa’nın bu çerçevede düzenlediği yarışmaya son proje yükleme tarihi 19 Eylül 2024. Döngüsel ekonomiye katkı, çevresel pozitif değer yaratma ve uygulanabilirliğin değerlendirme kriterleri arasında bulunduğu fikir yarışmasına lisans/lisansüstü öğrencisi veya mezunu ve meslek hayatına devam eden profesyoneller katılım sağlayabiliyor. Yarışma kapsamında; boyutları 83 mm, 105 mm ve 120 mm enlerinde, 5 mm kalınlığında ve 300 metreye kadar istenen uzunlukta kesilebilen ürünlerin, akılcı ve uygulanabilir fikirlerle yeniden kullanıma sokulması bekleniyor ve katılımcılar bu alanda keşfe davet ediliyor.

SONUÇLAR 31 EKİM’DE..

Yarışmanın jüri üyeleri arasında önemli isimlerin yer aldığı belirtiliyor. Bu isimler arasında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Ersoy, Sabancı Üniversitesi Kompozit Merkezi Direktörü Doç. Dr. Burcu Saner Okan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Üstündağ gibi akademisyenler bulunuyor. Yarışmanın takvimi de duyuruldu. İlanın Mayıs 2024’te yapıldığı belirtilirken, sorular için son tarih 28 Haziran 2024 olarak açıklandı. Proje teslim tarihi ise 19 Eylül 2024 olarak belirlendi. Jüri değerlendirme toplantısının ise 16-18 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği duyuruldu. 31 Ekim Cuma günü ise sonuçlar açıklanacak. DowAksa’nın düzenlediği bu yarışma hakkında daha fazla bilgiye ve başvuru şartnamesine ulaşmak için yarışma websitesi olan www.yarisma.dowaksa.com adresi ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.