yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3909
EURO
34,8250
ALTIN
2.401,44
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

YALOVA TEMA’DAN BAŞKA BİR DÜNYA DOĞA KAMPI

YALOVA TEMA’DAN BAŞKA BİR DÜNYA DOĞA KAMPI
30.08.2023 15:38
0
A+
A-
  • TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Doğa Kampının ikincisi gerçekleştirildi…

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Geçtiğimiz hafta sonunda Soğucak Mevkiindeki Başka Bir Dünya Kamp alanında düzenlenen etkinliğe İl Temsilcisi Arzu Demir, Kadıköy Mahalle Sorumlusu Özcan Demir ve Süleyman Bey Mahalle Sorumlusu Gökmen Kılıç ile çok sayıda TEMA gönüllüsü katıldı. Kampın birinci gününde kamp alanına çadırlarını kuran gönüllüler tanışma etkinliğinden sonra hep birlikte orman içinden Kirazlı köyünün sırtlarına kadar doğa yürüyüşü yaptılar. Akşam üzeri ise müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen TEMA gönüllüleri iki gün boyunca orman içerisinde harika bir hafta sonu geçirdiler.

‘BİYOLOOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ KORUMAK İSTİYORUZ’..

İl Temsilcisi Arzu Demir düzenledikleri TEMA Doğa Kampı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gönüllülerimizin doğayla buluşmalarını, doğa ve ekoloji ile ilgili kavramları yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz TEMA Doğa Kampımızın ikincisini 26-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdik. Kampımızı her yıl gerçekleştirerek gelenekselleştirmek ve tüm gönüllülerimizi doğa ile buluşturmak arzusundayız” dedi. Ağustos 2023 yılında gerçekleştirilen TEMA Vakfı Saha Koordinasyon toplantısında alınan ilke kararlarını gönüllüleri ile paylaşan Demir, “Amacımız gönüllülerimizin ekoloji, çevre okuryazarlığı, biyolojik çeşitlilik ve doğa koruma gibi kavramlar konusunda farkındalığını artırmak; çevre konularında aktif tutum sergilemelerini sağlamaktır. 2024 yılında daha çok sahalarda olacağız”diyerek bu kapsamda TEMA gönüllüleri ile kamp sonunda birde çevre temizlik etkinliği yaparak kampı sonlandırdılar.

DEMİR, TEŞEKKÜR ETTİ..

Arzu Demir, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Katılımcılarımızla ekolojik okuryazarlık, orman ekosistemi, biyolojik çeşitlilik, doğal denge, çevre kirliliği, savunuculuk çalışmaları gibi konularda karşılıklı sohbetler gerçekleştirdik. İklim değişikliğinin sonucu olarak akarsularımızdaki su seviyesinin azalmasının ektilerini gözlemleme fırsatı bulduk. Tüm vatandaşlarımızı doğayla barışık bir yaşam sürmeye davet ediyoruz. Kampımıza katılan gönüllülerimize ve kendisi de aktif bir gönüllümüz olan Başka Bir Dünya Kamp alanımızın işletmecisi Coşkun İdiz’e de bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Birlikte Umut Yeşertmeye devam edeceğiz”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.