yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

BÜYÜMEK Mİ?  YAŞLANMAK MI?

26.02.2023 12:20
0
A+
A-

 

Sevgili dostum, derdim ne kendimi anlatmak, ne de torunlarımı. Derdim çekilmez bir yaşlı olmamak için, ben de varım demek. Hatta geri dönüşü olmayan yola çıktığımda, geride olgun bir meyve gibi, ağızlarda hoş bir koku ve tat bırakarak gitmek. Ölümüm bile ölümsüz olsun isterim. Bedenim bir gün elbette toprak olacak, ama ölümsüz olan ruhum ölmesin, torunlarımda yaşasın isterim.

Şubat ayının üçünde atmış altı yaşıma girdim. Önemsemeyenler, hatırlamayanlar olduğu gibi, önemseyen hatırlayan, hatta kutlayanlarda oldu. Fakat beni en çok duygulandıran, iyi ki doğdun iyi ki varsın diyen on iki tane torunumun sesi oldu. Bana en yakın, bana en uzak, ayrılırken bile  özlediğim, her biri on sevgiliye bedel, melekleri kıskandıracak kadar güzel, yeryüzünün en değerli varlıkları, Allah’ın bana emanet ettiği, madden ve manen yanlarında olmaya, dualarımla  korumaya, yükümlü olduğum torunlarım, sizin için yaşlanmayacak, sizin için büyüyeceğim. Elbette her çocuk ilk önce anne ve babaya emanettir. Fakat bütün çocuklar mesuliyet taşıyan her büyüğe emanettir. Bu yüzden büyük olmak isteyen her birey,  yaşlanmak yerine büyük olmayı tercih etmeli. Çünkü çocuklar yaşlılarla değil, büyüklerle büyürse ancak büyük adam olurlar.

Anne ve  baba olmak insan hayatının olmazsa olmazıdır. İnsan varsa (olumsuzluklar hariç) evlatta vardır,  olmak zorunda, çünkü insanlığın devamı için nesil şarttır. Anne ve baba olanlar sorumluluk aldıkları evlatlarını, büyütmek, beslemek onlara gelecek hazırlamak için, çaba ve gayret gösterirken, anne ve babalık duygularını yerine getirmeye çalışırken büyük olduklarını unuturlar. Büyüklük gösteremezler. Ta ki büyük anne büyük baba olana kadar. Yalnız, büyük anne ve büyük baba olmak için, önceden derslerine iyi çalışmazlarsa, yaşlı olurlar. Çocuklarla iletişim kurmakta zorlanırlar, hatta kendilerine hizmet bekler, çocukların sağlıklı gelişimine engel bile olabilirler.

Gelin büyük küçük demeden, hep beraber bir karar alalım. Asla yaşlanmayalım, büyük olmak için geç kalmayalım. Ne kadar erken karar verirsek büyük olmaya, o kadar büyük oluruz. Şikayet etmeyen adam oluruz, hem işe yarar, her derde bir çare buluruz. Biz yaşlı değil de büyük olursak, torunlarımız daha büyük olur, hem onlar kurtulur hem de insanlığın devamına vesile oluruz. Hiç bir şey olmasa Allah’a yaklaştıkça yüzüne bakmaya yüzümüz olur. Yeter ki yaşlanmak için değil büyümek için karar verelim. Yaşlı değil, büyük görsün torunlar, daha da büyük olmaya karar versin onlar. Anlaştık mı sevgili dostlar.

Yazarın Diğer Yazıları
03.04.2022 15:56
24.07.2022 14:48
20.12.2021 17:45
17.07.2022 12:24
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.