yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

AT-VEKİLİ

23.04.2024 13:14
0
A+
A-

Çocukluğumdan beri en sevdiğim hayvan atlardır. Beni tanıyan herkes bu heybetli hayvanlara ilgimi bilir. Sütçü beygirinden, yarış atlarına her türünü ve cinsini severim. Tarih boyunca insanlara ulaşım yöntemi, savaş aracı, nakliye yöntemi, yarış eğlencesi ve daha birçok konuda katkı sunmuş bu hayvanları şehir ortamlarında beslemek, kullanmak imkansızlaştı. Bu gerçeğin verdiği hüzün sebebiyle konuşmalarımda sevgi-imkansızlık cümlelerini ailemle sık paylaşırdım.

Yalova sokaklarında sıklıkla başıboş gezen atları gördükçe gülümser, bu şehrin bu yönüne de muhabbet duyarım. Şehrin güzelliklerinden olan romen vatandaşlar benim bulamadığım bu imkanı yaşarken beslenmesi için etrafa salıverdikleri bu hayvanlar bu anlamda şehrin süsü gibi geliyor bana.

Arada sırada at çiftliklerini ziyaret eder, kısa sürede olsa biner, bu hissimi sevindiririm. Kazakistan’a gittiğimde de kırsalda Gökbörü oynayan kazakları imrenerek seyrederken birinin atına binme teklifini hemen değerlendirmiş ve o kuvvetli ata binmenin zevkini doruklarda yaşamıştım.

Geçen yıla kadar atlara ilgim, heyecanım ve hüznüm devam ederken, firmamın bir ihtiyacı beni bu hislerin yerine koyabileceğim bir alternatifi bana sağladı. Daha önce ATV tecrübesi olan işyeri hekimim Dr.İbrahim hocam sağolsun, vesile oldu ve onunla birlikte birer tane ATV aldık. Ne iyi ettik…

Haftanın altı günü yoğun iş temposunda kendimize vakit ayıramıyor olmanın verdiği yükü bu yöntemle bir nebze olsun atmaya başladım. Meğer Yalova benim sevdiğimden on kat daha sevilesi bir şehirmiş. Hemen hemen her Pazar 3-4 saatlik turlarla doğayı öyle güzel yaşıyoruz ki, gittiğimiz ve gördüğümüz yerleri ayılar ve bizim dışımızda gören, Yalova’da yaşayan bir başkası olduğuna inanmıyorum.

Karlık yaylasının kar suyuyla dolup gölet olduğunu, paraşüt tepeden Yalova manzarasını, Radarı, Tazı Dağı gözetleme kulesini, Rüzgar Enerji Santrallerinin konumlandığı alanları, gizli üsleri, definecilerin açtığı çukurları, gizli su kaynaklarını, dere boyu yolakları, delmece yaylasında el değmemiş karla kaplı alanları, orman emvali çalışmalarını, samanlı dağları kekiklerini, safran çiçeklerini, beşpınarlar yaylasını, şahin yurdunu ve daha birçok cennet ilin gizli ziynetlerini en Yalovalısı bile bilmiyordur. İyi ki de…

2-3 kişilik ekipler ile 3-4 saatlik turlar ile kaşif ruhumu okşayan bir halde, Pazar günlerimi ömrümün sermayesini geriye sarabilmek için harcıyorum. Başarıyorum da. Bazen gelemeyenler için fotoğraf paylaşıyorum. Görenler 7-24 geziyor zannediyor. Hayır, 6 gün yoğun çalışıyor, bir gün 3-4 saat deşarj oluyorum. Üstelik en doğal, en ekonomik, en samimi şekilde. Şiddetle tavsiye ederim. Kendinize ait bir atv yoksa kiralayabilirsiniz. Kiralayamıyorsanız ücretsiz artçım olarak misafir edebilirim.

Atları çok sevdiğim doğrudur. Bu asırda şehirde at sahibi olamayacağım da. Lakin artık vekili var. At Vekili, ATV.

Dünyanın meşakkatlerinden kısa süreliğine de olsa kaçmak isteyen, doğa seven, Yalova aşığı, yanında kin, tefrika, siyaset, menfaat, düşmanlık getirmeyecek herkese çağrımdır. Gelin kendinize bir iyilik edin. Benimle ATV turuna artçım olarak katılın. Gerçi tanıma uyan çok insan kalmadı ama, olsun. Belki bir kenarda vardır.

Vesselam

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.