yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,5387
EURO
35,9368
ALTIN
3.001,32
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C
Salı Çok Bulutlu
12°C

7 RENK 7 ŞEHİR PROJESİNİN SON DURAĞI:YALOVA OLDU

7 RENK 7 ŞEHİR PROJESİNİN SON DURAĞI:YALOVA OLDU
28.06.2022 17:21
0
A+
A-

 

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafından çeşitli illerde gerçekleştirilen ‘7 Renk 7 Şehir’ konulu konferansın son adresi Yalova oldu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun düzenlendiği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yalova Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan ‘7 Renk, 7 Şehir’ konferansı Yalova’da yapıldı. Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen konferansa Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı,Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, kurum müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

‘Yalova’da kendi evimizde bir toplantı yapalım’..

Oturum öncesinde programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İstihdam Sekreteri Murat Arslanhan, “Ankara, Gaziantep, Bursa, Erzincan, İstanbul, Sinop, Trabzon ve son olarak Yalova’da projemizin tanıtımını yaptık. 7 ilin içerisinde Yalova yoktu. Biz diğer illerimizde mesleki eğitim, istihdam, oryantasyon, aile eğitimi gibi birçok konuda engelliyi, ailesini, engelliye hizmet eden sivil toplum kuruluşlarını, kamu kurumunda çalışan arkadaşları, işverenleri eğitim programı içerisinde davet ettik. Gücümüzün yettiğince dilimizin döndüğünce, hocalarımızın önderliğinde, bu konu içerisinde çok yol aldık. Çünkü her ilde deneyim kazandık, ayrı bir tecrübe kazandık. Sonra da dedik ki Yalova’da, kendi evimizde son bir toplantımızı yapalım. Tabi ki burada eğitim formatı içerisinde olmayacak. Diğer illerde eğitim formatı içerisindeydi, burada biraz daha ne yapmaya çalıştığımızı anlatacağız. O yüzden ben hocalarıma, Yalova Üniversitesi’ne verdiği katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben her seferinde hocalarımdan bir şeyler öğrendim, her toplantıda vardım ama her seferinde de farklı bir şey öğrendim. Engelsiz istihdamın önünü açmak için sizlerin de başka düşünüp, başka davranmaya başlayacağınızı düşünüyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Arslanhan’ın konuşmalarının ardından Yalova Üniversitesi Engelli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Kahraman Güloğlu ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdiler.

Engelli istihdamına yönelik konuşuldu..

Oturum başkanlığını Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İstihdam Sekreteri Murat Arslanhan’ın yaptığı ‘engelsiz istihdam’ konulu konferansta, Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden Prof. Dr. Tuncay Güloğlu, İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Ömer Nasuhi Şahin, Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Metin Öksüz ile İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü İş Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Abdullah Erol tarafından sunumlar gerçekleştirildi.Programda; tutumsal bariyerleri aşmak, mesleki eğitim, öğrenilmiş çaresizliği aşma ve çalışabilecek durumda olan engelli bireylerin aktif istihdama geçişini desteklemek,oryantasyon, işyerinde başarı hikayeleri paylaşımı, engelli bireylerin istihdamı hakkında toplumsal bilinci artırmak, aile ve istihdam, teşvik ve destekler, istihdama yönelik haklar gibi konulara değinildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.