yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

MEZUNİYET COŞKUSU

MEZUNİYET COŞKUSU
28.06.2022 17:19
0
A+
A-

 

Yalova Üniversitesi, 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Merkez Yerleşke Öğrenci Yaşam Merkezi’nde binlerce öğrenci ve velinin katılımıyla düzenlendi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel başta olmak üzere ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katılım sağladı.

KORTEJ İLE BAŞLADI..

Mezuniyet töreni ilk olarak fakültelerde okuyan öğrencilerin kortej yürüyüşe ile başladı. Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Altınova Meslek Yüksekokulu, Armutlu Meslek Yüksekokulu, Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Termal Meslek Yüksekokulu ve Yalova Meslek Yüksekokulu’nun geçişi ile kortej tamamlandı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

‘MUTLU VE GURURLUYUM’..

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Bu mutlu günde gurur ve heyecan dolu öğrencilerimizin pozitif enerjisinin hayatları boyunca üzerlerinde olmasını diliyorum. Şu an coşku ve gurur doluyum. Ülkemizin parlak geleceği karşımızda. Siz değerli gençlerimiz artık mensubu olduğunuz bölümlerde hocalarınızın meslektaşlarısınız. Bunun bilincinde olmanız ve mesleğinize karşı aynı saygınlıkla yaklaşmanız önemli ve gereklidir. Sizler Türkiye’nin geleceği, ülkemiz ve milletimize değer katacak aydınlık bireylersiniz.  Sevgili gençler, bundan dört yıl önce üniversitemizin kapısından girdiğiniz andan bu ana kadar geçen sürede sizlere soru sorabilme, düşündüklerinizi korkusuzca ama saygı ve ahlak içinde ifade edebilme, fikirlerinizi paylaşabilme, hayal ettiklerinizi tasarlama, başkalarının fikirlerine ve hayatına saygı duyma ve hepsinden önemlisi de nasıl öğrenebileceğinizi gösterdik” dedi.

‘ÇABA GÖSTERMELİSİNİZ’..

Bahçekapılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrenmenin ve okumanın keyifli ve sadece insana has bir özellik olduğunu hatırlattık. Bütün bunlar sonucunda ise sizden beklentilerimiz var. Bunların başında her ne olursa olsun doğru ve adil insan olmanızı, önce kendinize sonra çevrenize bildiklerinizi yansıtmanızı, faydalı olmanızı, hayal kurmanızı, tefekkür etmenizi, emek vermeden hiçbir şeye sahip olmamanızı, ülkemizi ve insanlığı geliştirmek için çaba göstermenizi bekliyoruz.”

KEPLER HAVAYA..

Rektör Mehmet Bahçekapılı’nın konuşmasının ardından dereceye giren öğlencilere protokol tarafından anı belgeleri verildi. Yalova Üniversitesi 13. dönem 1. Cansel Bağ’ın geri sayımının ardından, öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.