yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

‘VATAN VE MİLLET NUTUKLARI ATANLAR NEREDE?’

‘VATAN VE MİLLET NUTUKLARI ATANLAR NEREDE?’
16.10.2024 18:00
0
A+
A-

TÜRKİYE HARP MALULÛ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ YALOVA ŞUBESİ BAŞKANI ÖZCAN İLA’DAN SERT AÇIKLAMA

Özcan İla açıklamasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik tehlikelere dikkat çekerek, terör örgütü ve onun sözde siyasi temsilcilerine karşı net bir duruş sergiledi..

“Bu tasarının Meclis komisyonuna hızla getirilmesi şaşırtıcı ve rahatsız edicidir. Böyle bir kanun teklifinin kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Türkiye Harp Malulû Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan 110 maddelik yasa teklifine karşı sert bir açıklama yaptı. Özcan İla açıklamasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik tehlikelere dikkat çekerek, terör örgütü ve onun sözde siyasi temsilcilerine karşı net bir duruş sergiledi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE VE DESTEKÇİLERİNE SERT TEPKİ..

İla, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve milletin birliğini hedef alan terör örgütlerinin faaliyetlerinin, şehit aileleri ve gaziler tarafından unutulmayacağını ve affedilmeyeceğini vurguladı. Binlerce şehidin kanının bugüne kadar yerde kalmadığını ve bundan sonra da kalmayacağını ifade eden İla, terör örgütüyle ilişkili kişilerin özgürlük taleplerine karşı sert bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ve diğer ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan teröristlerin salıverilmesini içeren yasa teklifine sert tepki gösterildi. İla, “Bu tasarının Meclis komisyonuna hızla getirilmesi şaşırtıcı ve rahatsız edicidir. Böyle bir kanun teklifinin kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz” dedi.

‘VATAN VE MİLLET NUTUKLARI ATANLAR NEREDE?’..

Başkan İla, vatan ve millet savunuculuğu yapan bazı kesimlerin bu yasa teklifi karşısında sessiz kalmasını eleştirdi. “Hamasi vatan ve millet nutukları atanlar nerededir?” diye soran İla, bu duruma sessiz kalınmasının halkın sabrını zorlayabileceğini ve milletin hassas noktalarına dokunulmasının sonuçları olabileceğini vurguladı. “Uyuyan sinirlerimizi uyandırırlarsa, önünde duramayacakları bir sele maruz kalacaklarını asla unutmasınlar” diyerek uyarıda bulundu.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN TALEPLERİ..

Şehit ailelerinin ve gazilerin, ekonomik sıkıntılar içinde mücadele ettiğini belirten İla, böyle bir yasa teklifinin onların acılarını daha da derinleştireceğini ifade etti. “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz zaten yaralıyken, bir de böyle bir yara açılmasını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz” dedi. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki vatansever milletvekillerine seslenerek, bu yasa teklifinin geri çekilmesini talep etti.

‘VATANSEVER MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ’..

Özcan İla, açıklamasının sonunda Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne inanan milletvekillerini bu tasarıya karşı durmaya çağırdı. Şehit aileleri, gaziler ve Türk milletinin böyle bir kanun teklifini asla kabul etmeyeceğini ifade eden İla, bu durumun milli birliğe zarar vereceği konusunda uyardı. “Aziz milletimiz, şehit anne, baba, eş ve çocukları ile kahraman gazilerimiz olarak bunun söz konusu bile edilmemesini talep ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.