yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3633
EURO
34,6915
ALTIN
2.392,12
BIST
10.162,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

‘STRATEJİK PLANLAMA HAYATA GEÇİRİLMELİ’

‘STRATEJİK PLANLAMA HAYATA GEÇİRİLMELİ’
26.11.2023 13:30
0
A+
A-
  • Son zamanlarda inşaat sektörünün, malzeme tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle fiyat artışlarıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Müteahhti Recep Aydın, bazı açıklamalarda bulundu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Müteahhit Recep Aydın, son zamanlarda inşaat sektöründe yaşanan sıkıntıları anlattı. Aydın, malzeme tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle fiyat artışlarının olduğunu söyleyen Aydın, “Son zamanlarda inşaat sektörü, malzeme tedariğinde yaşanan sıkıntılar ve fiyat artışlarıyla karşı karşıya kaldı. Yüksek talep ve tedarik zinciri sorunları, birçok inşaat projesini etkileyerek sektörde ciddi bir dengesizliğe neden oldu” dedi.

‘STRATEJİK PLANLAMA HAYATA GEÇİRİLMELİ’..

Sektör ile alakalı stratejik planlama yapılması gerektiğini söyleyen Aydın, “Çelik, beton, ahşap gibi ana yapı malzemelerindeki arz sorunları, birçok projenin gecikmesine ve maliyetlerin beklenenden daha fazla artmasına neden oldu. İnşaat şirketleri, tedarikçi sorunlarıyla mücadele ederken, projelerini zamanında tamamlamak ve bütçelerini korumak konusunda zorluklar yaşamaktadırlar. Ayrıca, enerji maliyetlerindeki artışlar da sektördeki maliyetleri etkileyerek şirketleri zor durumda bırakmaktadır. İnşaat sektöründeki bu zorlu dönem, sektör temsilcilerini çözüm bulma konusunda acil adımlar atmaya teşvik etmektedir. Uzmanlar, sektördeki bu sorunların çözümü için daha sürdürülebilir tedarik zincirleri oluşturmanın ve enerji verimliliğini artırmanın önemli olduğunu vurguluyorlar. Ancak, bu zorlukların aşılması için sektör genelinde iş birliği ve stratejik planlamaların da hayata geçirilmesi gerekecek gibi görünüyor” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.