yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
29°C
Yalova
29°C
Açık
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C

YALOVA İL SU KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

YALOVA İL SU KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
22.05.2024 15:17
0
A+
A-
  • Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda saat 10:00’da gerçekleştirilecek olan Yalova İl Su Kurulu, su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir yönetimini ele almak üzere toplanacak..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Valiliği koordinasyonunda düzenlenecek olan toplantıya, Vali veya Vali Yardımcısı başkanlık edecek. Toplantıya Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yakup Karaaslan ile birlikte çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılması bekleniyor. Toplantıda, havza ölçekli yönetim planları, içme-kullanma suyu havzası koruma planları, tarımsal sulamada modern sistemler, taşkın ve sel baskınlarına yönelik tedbirler, altyapı yatırımları ve su verimliliği çalışmaları gibi konular ele alınacak. Marmara Havzası sınırları içerisinde bulunan Yalova’da su yönetimi ile ilgili önemli meseleler tartışılacak. Toplantının ana gündem maddeleri arasında Havza Koruma Eylem Planı, Nehir Havza Yönetim Planları, Taşkın Yönetim Planları, Kuraklık Yönetim Planları ve Sektörel Su Tahsis Planları kapsamında belirlenen tedbirlerin değerlendirilmesi yer alıyor. Ayrıca, il bazında içme-kullanma suyu havzası koruma planlarının uygulanma durumu, içme suyu arıtma tesisleri durumu, içme suyu kalitesi ve insan sağlığı ile ilgili değerlendirmeler yapılacak. Tarımsal sulamada modern sulama sistemlerinde kaydedilen gelişmeler ve tarımsal faaliyetlerden kaynaklı su kirliliğinin önlenmesi üzerine tartışmalar gerçekleştirilecek. Taşkın ve sel baskınlarının önlenmesine yönelik alınan tedbirler, il sınırları içerisindeki yeraltı ve yerüstü su kullanımları, su transferleri ve modern sulama sistemleri yatırımları da toplantıda incelenecek. İlin altyapı yatırımları, içme suyu kalitesi ve insan sağlığı ile ilgili durum değerlendirmesi, taşkın ve kuraklık yönetim planları kapsamında alınan tedbirler gözden geçirilecek. Ulusal ve İl Su Verimliliği Planları ve su verimliliği çalışmaları da değerlendirme konusu olacak. Toplantının açılış konuşmasını yapacak olan Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yakup Karaaslan, su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir yönetiminin önemine vurgu yapacak. Karaaslan, su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için bütüncül bir yaklaşımla hareket edilmesi gerektiğini belirtecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.