yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2474
EURO
35,0778
ALTIN
2.527,35
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
23.04.2023 16:08
0
A+
A-

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HALİL İBRAHİM AKMEŞE:

‘ÇOCUKLAR; BAŞARMAK İÇİN GAYRETLİ OLUN!’

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

..”Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve O’nun, ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen tören; Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene; Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, Memleket Partisi Milletvekili Özcan Özel, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, kurum müdürleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

‘Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır’

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve O’nun, ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş, aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdesiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu, bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, millî mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönüllere tutuşmuş bir millet, çok yakın zamanda da şahit olduğumuz gibi birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

‘Bu yıl bayramımızı biraz buruk kutluyoruz’

“Bizler bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan, demokrasinin ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz” diyen Akmeşe sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan büyük kıvanç duymaktayız. Ülkemizde 6 Şubat’ta hepimizi derinden yaralayan bir deprem yaşadık. Bu nedenle bu yıl bayramımızı biraz buruk kutluyor olsak da çocuklarımızın gözlerindeki ışığın sönmemesi ve geleceğe umutla bakabilmeleri için bu özel günlerinde onların yanında olmak hepimizin görevidir. Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli, çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel ve insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu donanım sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın, başarmak için samimi ve gayretli olun.”

Çocuklar şiir okudu, halk oyunu gösterisi sundu

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudular. Okunan şiirlerin ardından 23 Nisan konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Yalova Valisi Muammer Erol ve protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı okullar tarafından hazırlanan halk oyunu gösteriyle son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.