yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
32°C
Yalova
32°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
19.05.2024 16:35
0
A+
A-

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET’

  • Yalova’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı..

..”Unutmayınız ki, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak; binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Valiliği tarafından 19 Mayıs nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da ilk adımı atarak milli mücadele ateşini tutuşturduğu tarihin 19 Mayıs 1919 olduğunu hatırlatarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal, Atatürk’ün, Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini tutuşturduğu 19 Mayıs 1919, esarete hiçbir vakit boyun eğmemiş, hürriyete tutkun necip milletimizin yeniden ayağa kalktığı ve Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı tarih olmuştur.19 Mayıs, kurtuluşun ilk adımıdır.19 Mayıs yeniden şahlanışın ön sözüdür. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk karış, ilk fidanı, ilk haykırışıdır.19 Mayıs, anaların yaşlı gözlerinin silindiği, evlatların kahırlı bekleyişinin sonlandığı, şehit eş ve çocuklarının erlerinin öcünü almaya yemin ettiği gündür. 19 Mayıs, ezelden beri var olmuş ama asla esir olmamış Türk’ün tarih sahnesindeki yeni şahlanış, taze bir fidan gibi göğe yükseliştir. Bugün Türkiye’nin demokrasisi ve birliği adına önemli bir gün olarak kutlanan 19 Mayıs, aynı zamanda gençliğimizin geleceğe ışık tutan bir bayramdır. Bu vatanın teminatı, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve gemisine sahip sizler olacaksınız. Her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, bu topraklar hep vatan kalsın diye şehit olan şühedanın kanından almıştır. Unutmayınız ki, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak; binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yasatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Unutmayız ki, vatanini en çok seven görevini en iyi yapan vatani milleti için çok alışandır. Mazimizden aldığımız güç ve ilhamla geleceğe emin adımlarla yürürken en büyük güvencemiz gençlerimizdir. Gençlerimizin, bu aziz vatanin, ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun derin idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize samimiyete sahip çıkarak ülkemizi hep birlikte daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacaklarına; bu büyük mesuliyetin şuuruyla daha çok çalışacaklarına, ülkemize ve milletimize yararlı fertler olacaklarına, yeniden şekillenen dünyada, al bayrağımızla en yüksekte dalgalandıracaklarına gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz milletimizin bağımsızlar, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, merhum gazilerimizi ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum” dedi.

TÜRK BAYRAĞI HEDİYE EDİLDİ..

Törende ardından gençler adına da konuşma yapıldı ve şiirler okundu. Gençler tarafından da Vali Hülya Kaya’ya Türk bayrağı hediye edildi. Programda Vali Hülya Kaya ve protokol üyeleri ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden gençlere hediyelerini takdim etti. Tören dövüş sporları ve halk oyunu gösterileriyle sona erdi. Kutlama programına AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.