yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3659
EURO
34,7153
ALTIN
2.400,57
BIST
10.173,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘CHP’NİN 20 SENE İKTİDARDA OLMASINI İSTEMEM!’

‘CHP’NİN 20 SENE İKTİDARDA OLMASINI İSTEMEM!’
03.05.2023 18:22
0
A+
A-

CHP milletvekili adayları, dün basınla buluştu..

CHP’nin milletvekili adayı Tahsin Becan:

‘MİLLET BAHÇESİNİN KRALI TERMAL’DE VAR!’ 

  • CHP’nin milletvekili adayları Tahsin Becan, Mehmet Gürel ve Yasemin Fazlaca, CHP İl Başkanı Muttalip Tunç ile Millet İttifakı partilerinin il başkanları basın mensuplarıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler.

..”CHP’nin 20 sene iktidarda olmasını hayatta istemem, çünkü doğru bir şey değil. Süre uzadıkça herkes iktidar sarhoşluğuna kapılıyor, doğru adamlar da bozulmaya başlıyor.”

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

CHP’nin milletvekili adayları Tahsin Becan, Mehmet Gürel, Yasemin Fazlaca ve İl Başkanı Muttalip Tunç, Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldiler. Toplantıya; Millet İttifakı’na destek veren Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz ve Demokrat Parti İl Başkanı Zehra Görener de katıldı.

‘2 vekilliği alacağımıza inanıyorum’

Yalova’daki demokrasi sürecinin huzur içerisinde sürdüğünü ifade eden 1. sıra milletvekili adayı Tahsin Becan, “Hangi partiden vekil çıkacağının bizim için önemi yok. Önemli olan Yalova’daki paydaşların birlikte bir şeyler yapabilmesi. Yoksa kavga ederek, birbirimize sataşarak bir şey yapmanın anlamı yok. Savaşın kazananı yoktur, her zaman Yalova kazanır ya da Yalova kaybeder. Biz bu kafayla yola çıktık, çalışmalarımız da iyi gidiyor. 3 zor ama 2 vekilliği alacağımıza inanıyorum, 3’ü de zorlayacağımızı tahmin ediyorum. Seçim süresi çok kısa, bu sürede gidemediğimiz noktalar tabii ki oluyor ancak biz elimizden geleni yapıyoruz. ‘Niye sizin bayraklarınız, afişleriniz az?’ diye sorabilirsiniz; bizim bu kadar para gücümüz yok. Olduğu kadar yaptık, zaten olsa da onları asacak ekiplerimiz de yok maalesef. Onları yapan belediye ekipleri, belediye de bizim elimizde olmayınca o gücümüz eksik. Ama ben çok fazla flamayla, bayrakla seçimlerin alınacağına inanmıyorum. Birebir çalışma hepsinden önemli. Biz şunu da gördük dolaşırken; sokaklara, caddelere astığımız bayraklar, afişler kesiliyor, indiriliyor. Buna da üzülmüyoruz seviniyoruz; demek ki korku bacayı sarmış ki bunu yapıyorlar. Onlar kesiyor, biz asıyoruz; bu şekilde çalışmalarımız yürüyor” dedi.

 ‘Süre uzadıkça herkes iktidar sarhoşluğuna kapılıyor’

“Gece yarılarına kadar çalışacağız” diyen Becan, anket çalışmaları ile ilgili de fikrini paylaştı. Becan, “Anketleri kimin yaptırdığı önemli değil, alakasız şeyler görüyorum. Biz kendi işimize bakacağız, gittiğimiz yerden aldığımız tepkilere bakınca çok farklı sonuçlar çıkıyor. Beni arayan AK Partili, MHP’li arkadaşlarım, dostlarım var; hayatında CHP’ye hiç oy vermemiş. Fakat bu seçimde vereceklerini söylüyorlar. CHP’li olduğu için değil, gidişattan memnun olmadığı için, mutlu olmadığı için, adalette sıkıntı yaşadığı için, özellikle, özgürlükte sıkıntı yaşadığı için veriyor. Şunu Türk halkının görmesi lazım; takım tutar gibi parti tutmanın alemi yok. CHP’nin 20 sene iktidarda olmasını hayatta istemem, çünkü doğru bir şey değil. Süre uzadıkça herkes iktidar sarhoşluğuna kapılıyor, doğru adamlar da bozulmaya başlıyor” ifadelerini kullandı.

‘Millet bahçesinin kralı Termal’de var’

Yalova gibi bir yere millet bahçesi projesinin gereksiz bir yatırım olduğunu söyleyen Becan, “Benim hep söylediğim bir şey var, maalesef rahmetli Erbakan’dan beri doğru dürüst fabrika kurulmadı ülkede. Hep tüketim üzerine bir şeyler gidiyor. TOKİ’ler, inşaat sektörü, köprüler, yollar; başka bir şey yok ki. Biz üretim yapamazsak bu yatırımlar nasıl olacak? Bu yatırımlar yanlış demiyorum ama zamanlaması yanlış. Biraz üretime ağırlık verseydik, tarımdan sanayiye, Türkiye belli bir noktaya gelirdi. O zaman duble değil, farklı ve daha güzel yollar da yapardık. 1 değil 5 hastane yapalım ama şu anda gereksiz yatırımlar o kadar fazla ki. Yalova için söylüyorum; millet bahçesi. Yazık günahtır oraya harcanan paraya. 10 dakikada Termal’e gidiyoruz ve millet bahçesinin kralı var orada. İstanbul’da yapın, orada ihtiyaç var ama Yalova’da yok. Adliye binası; eski binayı satıp başka bir yerde doğru-düzgün bir adliye binası yapılabilirdi. Bir tane binanın yanına 1 metre aralıklarla ikinci koridorlu saçma sapan bir bina yapılmış, üstelik de otopark yok altında. Avukatlar kendilerine otopark bulamıyor. Yalova’da yapılacak yatırımlara yerel yönetimler, belediyeler karar vermemeli. İnşallah yaptırım gücümüz olursa Yalova’da ne yapılırsa yapılsın; yerel yönetimleri, valiliği, belediyesi ile hep beraber toplanıp karar verilirse doğru sonuçlar çıkar” şeklinde konuştu.

‘Yalova’ya kamu yatırımları gelmiyor’

Yalova’nın kamu yatırımlarında sonuncu sırada yer aldığını belirten Becan, “Yalova’ya kamu yatırımları gelmiyor. Osmangazi Köprüsü’nü söylüyorlar ama o, Yalova’nın yatırımı değil. Yalova hak ettiği yerde değil. Termal’de Sağlık Bakanlığı’nın oteli var, Çiftlikköy’de Etibank arazisi var; yıllardır atıl duruyor. İnşallah iktidar olursak seçimden sonra da aynı ekiple çalışarak Yalova’ya bir şeyler katmak istiyoruz” dedi.

‘Eksik kalan yatırımları yeni iktidarımızda sağlayacağız’

  1. sıra milletvekili adayı Mehmet Gürel, “Biz CHP ve ittifakımızdaki diğer partilerle beraber Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında bunu en güzel şekilde yapabileceğimize inanıyoruz. Yalova’da daha başarılı çalışmalar yapıp, eksikleri tamamlamak adına oy istiyoruz. Yalova’nın diğer kentler yarışında en önde olması için çalışıyoruz. 20 yıllık AK Parti iktidarında, Yalova’nın 2 milletvekili olduğu dönemde eksik kalan birçok yatırımlar var. Yollarda, imar planlarında, çevre düzeni planlarında eksiklikler sürekli değiştirmeler, başkalarına rant sağlamalar gibi problemler var. Biz eksik kalan yatırımları hep beraber yeni iktidarımızda sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘Deprem karşı güvenilir bir kent’

Yalova’yı depreme karşı güvenli bir şehir haline getirmek istediklerini dile getiren Gürel, şunları söyledi: “Depreme dayanıklı bir kent inşa etmek için iktidarımızda gereken her şeyi yapacağız ve yerelde de bunun takipçisi olacağız. Kentsel dönüşüm bağlamında çalışmaların daha hızlı, daha doğru olması için gerekenleri yapacağız. Aynı zamanda Yalova’nın güzelleşmesini sağlayacağız. Mekânsal yatırımlar ile hem hükümetin hem yerel yönetimlerin yapılması gereken yatırımları yapmasına ve detayları kurgulamasına çalışacağız. Yalova gibi bir şehirden Eskişehir’i gezmeye giden insanlarımız var. Orada belediye başkanımız çok güzel bir kent kurgulamış, en azından belli bir bölümünü ve buraları cazibe noktası haline getirmiş. Bizler de deniz kenarındaki üç büyük şehrin ortasında, kaplıcaları olan, yeşili, doğası bambaşka olan Yalova’dan otobüslerle, sadece içinde Porsuk çayı olan, doğru mekânsal cazibe noktaları yaratmış bir kente gezmeye gidiyoruz. Ülkemiz için çok güzel ama Yalova için bir ayıptır. Burada çok daha güzel bir kent kurgulayabilirdik, bu konuda çok eksik kaldık. 2013 yılında güçlü, güzel, güvenli Yalova diye bir sloganımız vardı. Ekonomisi anlamında güçlü, depreme karşı güvenli ve bir çekim merkezi anlamında güzel bir kent yaratma iddiamız var.”

‘Göç eden insanların yaşayabilecekleri yaşam alanları kurgulanmalı’

Yalova’nın her geçen gün büyüdüğünü ve bu büyümenin sorunları da beraberinde getirdiğini kaydeden Gürel, “Çiftlikköy ve Altınova bölgelerinde yapılan OSB’ler var, tersaneler var. Bu OSB ve tersanelere önümüzdeki yıllarda yaklaşık 80 bin ek nüfus geleceğini oradaki ilgili kişiler vurguluyorlar. Tersanede çalışan işçilerin bir kısmı, bazı dairelerde 5-10 kişi olarak kalıyorlar. Buraya bu anlamda göç eden veya edecek insanların o bölgede huzurlu, mutlu ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir şekilde yaşayabilecekleri yaşam alanları kurgulanmalı. Gelecek olan nüfusun Yalova nüfusu ile sosyal ve kültürel anlamda entegrasyonunu sağlayacak çalışmalar yapmalıyız. Yoksa bazı huzursuzluklar, bazı mutsuzluklar, kötü yaşam alanları ve konforsuz bir yaşam bizleri bekliyor. O bölgede bu yatırımların ve bu yerleşim alanlarının doğru şekilde yapılanması; izinlerin alınması, imar planlarının düzenlenmesi, sanayi planlarının doğru yapılması, ulaşım bağlantılarının doğru yapılması anlamında genel seçimlerle ilintisi çok yüksektir. Çünkü yapılan her şey imar planlarında belirleniyor ve ölçeklendiriliyor. Milletvekili adaylarımız ve ittifak ortaklarımızla birlikte Yalova’yı, Türkiye’nin en yaşanabilir, en güzel, en keyifli, kalkınmadan, yatırımlardan payını alabilen bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Yalova halkı siyasi tercihleri yapma konusunda bilinçli ve tecrübelidir. Genel matematiğe bakarak olması gereken dengeyi kuracaktır. Biz de CHP ve ittifak ortaklarımızla en az 2 milletvekili çıkararak başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

‘Kader seçimi’

  1. sıra milletvekili adayı Yasemin Fazlaca ise, önümüzdeki seçimin bir kader seçimi olduğunu ifade etti. Fazlaca, “Bu artık, bir milletin varoluşu seçimi olacak bizim için. Bir referandum seçimi olacak. Şu anda bir kişiye veya bir ideolojiye oy vermeyeceğiz. Şu anda varoluş için ya hep birlikte ortak akla oy vereceğiz ya da tek adamın ideolojisi çerçevesinde şekillenen bir Türkiye’ye oy vereceğiz. Onun için bu seçimler çok önemli” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.