<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN BİR BAŞARI HİKAYESİ
Yeni Yaşam Engelliler Derneği 30 yılı geride bıraktı. 30 yıl önce Yalova’da atılan bir tohum, bugün Türkiye çapında umut olan projelere dönüştü.
Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Yeni Yaşam Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Arslanhan, derneğin 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Arslanhan, Yalova merkezli derneğin yalnızca yerel düzeyde değil, Türkiye genelinde de birçok projeye öncülük ettiğini belirterek, bu başarının arkasında büyük bir gönüllü dayanışmasının yattığını vurguladı.
30 YILLIK EMEK, 30 YILLIK MÜCADELE
1995 yılında kurulan derneğin, engelli bireylerin hayatına dokunan projeleriyle Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen Arslanhan, “O dönem derneğimizi kuran arkadaşlarımız, ağabeylerimiz öyle bir tohum ekti ki; 30 yıl boyunca ayakta kalmayı başardık. Hem Yalova’da hem de ülke genelinde örnek bir dernek haline geldik” dedi.
PROJELER ULUSAL DÜZEYE TAŞINDI
Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin özellikle engelli bireylerin sağlığı, bakımı, eğitimi, rehabilitasyonu ve istihdamı konularında öncü çalışmalar yaptığını belirten Arslanhan, derneğin ulusal düzeye taşınan projelerine dikkat çekti. Arslanhan, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen birçok projenin temeli burada atıldı” diyerek bu çalışmaların önemini vurguladı.
EĞİTİM VE REHABİLİTASYONDA ÖNCÜ ROL
Türkiye’de daha özel eğitim hizmeti verilmezken dernek, gönüllülerle birlikte fizyoterapist, psikolog gibi uzmanlar istihdam etti ve çocuklara birebir eğitim ve rehabilitasyon hizmeti sundu. Arslanhan, “Bu çocuklar bizimle doğdu, bizimle büyüdü. Elmalık’ta Milli Piyango Merkezi’nin yapımını derneğimiz sağladı. 11 yıl boyunca özel eğitimde bakım hizmeti verdik” ifadelerini kullandı.
BİNLERCE SANDALYE, SAYISIZ DESTEK
Derneğin şimdiye dek 1.000’in üzerinde akülü, 15.000’e yakın tekerlekli sandalye dağıttığını belirten Arslanhan, “Biz döngüsü olan bir dernek değiliz. Ama gönüllülerimizle, esnafımızla, memurumuzla hep imece usulü ayakta kaldık” dedi.
TÜRKİYE’YE KAZANDIRILAN PROJELER
Yalova’dan çıkan projelerin ulusal etkisi büyük oldu. Engelli bireylerin ailelerine destek sunan “Nefes Projesi” ve babaların çocuklarının gelişimine aktif katılımını amaçlayan “Koçum Babam” gibi projelerin Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen Arslanhan, “Bu projelerin temeli burada atıldı” dedi.
“ENGELSİZ BİR YALOVA İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
Derneğin 30. yaşını büyük bir gururla karşıladıklarını dile getiren Arslanhan, “30 yıldır engelsiz bir Yalova’yı inşa etmeye çalıştık. Bundan sonra da gücümüz yettiğince mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.