yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4660
EURO
34,7572
ALTIN
2.440,00
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C

YALOVA ÜNİVERSİTESİ GENÇ TEMA KONYA’DA DÜZENLENEN İKLİM ŞÜRASINA KATILDI

YALOVA ÜNİVERSİTESİ GENÇ TEMA KONYA’DA DÜZENLENEN İKLİM ŞÜRASINA KATILDI
03.03.2022 14:40
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

T.C Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çerçevesinde düzenlenen İklim Şurası “İklim Kanunu’nun Oluşturulması” ve “Türkiye’nin 2053 Karbon Nötr” hedefine yönelik yol haritasının belirlenmesi için 21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında Konya’da gerçekleşti. İklim şurasına 81 ilden her üniversiteden seçilmiş olan 209 iklim elçisi, BM Türkiye, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, UNICEF  Doğa Koruma Merkezi düzenlenen İklim Şurası gerçekleşti. İklim Şurasının açılışı Bakan Murat Kurum’un katılımıyla gençlik oturumuyla başladı. İklim krizine karşı ortak endişeleri taşıyan 15 milyon genci temsil eden Türkiye’nin 81 ilinden 209 farklı üniversiteden gelen iklim elçileri iklim değişikliği ile mücadeleye çağıran Gençlik Bildirgesini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Konya’da düzenlenen Türkiye’nin ilk İklim Şurası’nda sundu. BM Türkiye, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, UNICEF  Doğa Koruma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen çalışmalar sonucu hazırladıkları bildirgede Türkiye’nin iklim elçileri kapsamlı iklim değişikliği eylem planları, fosil yakıtlara bağlı kalınmayan sürdürülebilir, eşit- yeşil bir ekonomik kalkınma planı çağrısı yaptı.

TABU’DAN TEŞEKKÜR..

İklim Elçileri kömürden çıkış için yol haritası, atık yönetimi seferberliği, her daim temiz suya erişimin sağlanması, ekosistemlerin korunması, kırılgan grupların iklim mücadelesinde göz ardı edilmemesi, herkese sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının tanınması gibi çağrılarını 1000’den fazla kişinin katıldığı İklim Şurası’nda sundular. Türkiye’nin İklim Elçileri ‘Karar alıcıların medyanın gücünü de değerlendirerek, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında daha etkin bir rol oynamalarını ve bu alanlarda yapılacak çalışmalar ile kitleleri harekete geçirmelerini bekliyoruz” dediler. Bakan Murat Kurum, “Yıllardır süregelen mücadelemize yepyeni boyutlar kazandıracak İklim Şurası ile yenilikçi çözümler bularak, emanete; hep birlikte, el ele, omuz omuza sahip çıkacağız ve inanıyorum ki çalışmalarımız bütün dünya için birer referans hüviyetinde olacak” açıklamasında bulundu. Genç Tema Yalova Şubesi Başkanı Hale Tabu, “Yalova Üniversitesi olarak ortak evimiz dünyamızı tehdit eden iklim kriziyle mücadele de gençlerimize yer veren ve onların da sesinin duyulmasını sağlayan Türkiye, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, UNICEF, BM ve Doğa Koruma Merkezi’ne teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.