yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4923
EURO
34,9263
ALTIN
2.438,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

‘ŞŞT.. ŞŞT.. SAKİN OL.. SİNİRLERİNE HAKİM OL’

‘ŞŞT.. ŞŞT.. SAKİN OL.. SİNİRLERİNE HAKİM OL’
22.03.2022 18:28
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi seçimlerinde gergin anlar yaşandı. Yalova Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurul, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Bazı genel kurul üyelerinin protesto amaçlı imza atmaması nedeniyle yeterli çoğunluk sağlanamadı. Başkan adaylarına genel kurulda 5’er dakikalık söz verildi. İlk olarak kürsüye çıkan mevcut başkan ve başkan adayı Nurten Anıl Kalyoncu, seçimden önce bazı oyunların oynandığını iddia etti. İsim vererek konuşan Nurten Anıl Kalyoncu, “Lütfen; bir erkeğin peşine takılıp erkeğin sizi yönlendirmesiyle aday olmaya kalkmayın. Kimse sakın Belediye Başkan Vekili’ni veya İl Başkanı’nı töhmet altında bırakmasın. İnanın onların bu oyunlardan haberi bile yok” dedi.

‘BELEDİYEDEN YARDIM ALANLARIN İSİMLERİ VAR’..

Yıllarca eşit bir şekilde kadın meclisinde çalışmalar yaptığını belirten Kalyoncu, “Yıllardır bizim burada emeğimiz var. Dün akşam benim elime bir liste geldi. Melahat Hanım; belediyeden yardım alan insanları üye yapıyor. İsimleri de elimde mevcut. Hatta bir tanesi kocasından saklanıyor; hayati tehlikesi var. O’nun bile bu listede adı var. Benim kadın meclisinde yaptığım her şey ulusalda ses getirmiştir. Ben her şeyin en iyisini ekibimle birlikte yaptım. Yönetimimizde MHP’den, Demokrat Parti’den, AK Parti’den yıllarca birlikte yol aldığımız arkadaşlarımız oldu” dedi.

‘TERBİYEMİZİ BOZMADIK’..

Yürütme kurulu üyesi Hiçyılmaz’ın diğer başkan adayına oy topladığını iddia eden Kalyoncu, şunları söyledi: “Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Hiçyılmaz. Olmayan kadın meclisinin başına bir yönetim kurulu üyesi verilir, yol göstericisi olsun diye. Var olan kadın meclisinin başına kendisi getirilmiştir. Arkadaşlarım da dahil olmak üzere kendisi arayıp ‘Figen Abbasioğlu’na oy topluyoruz’ diye telefonlar açmıştır. Burada şahit olan insanlar var, telefon açtığına dair. Biz hiçbir zaman terbiyemizi bozmadık. Benim aday olmak gibi bir niyetim yoktu. Siyasi platformlarda artık yolumu çizmiştim. Burada yıllarca emek veren ve şu anda hakkı yenilen kadınların sesi olmak zorundayım. Kent Konseyi yönetmeliğinde bir madde vardır. Bir yıl önce üye olmayan ve aktif çalışmayan aday olamaz diye. Burada abuk-sabuk bir yönerge var. Bu yönerge ne kadın meclisinin yönetim kurulundan geçmiştir, ne de Kent Konseyi Genel Kurulu’ndan geçmiştir. Dolayısıyla bu yönerge geçersizdir; yok hükmündedir. Bir yıl önce üye olmayan hiç kimse bu kurulun yolunu değiştirmeye kalkmasın. Emek verin. Yıllarınızı harcayın.”

‘LÜTFEN; BİR ERKEĞİN PEŞİNE TAKILIP ERKEĞİN SİZİ YÖNLENDİRMESİYLE ADAY OLMAYA KALKMAYIN’..

Kalyoncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nilüfer Hanım; Tavşanlı Belediyesi’ne gidip oradan insan topluyor. Elimde deste deste liste var. Kadın, okuma-yazma bilmiyor. Gelmiş oy kullanıyor. Seve seve kullansın. Daha nereye geldiğini bilmiyor. Biri geldi üye olmaya, ‘burada bir seçim varmış, ben oy kullanmak için gönderildim’ diyor. Mustafa Kandemir de şahit. Kadına dedim ki, ‘Kent Konseyi nedir biliyor musun?’ Bilmiyor. Biz köylere gidiyoruz; okuma-yazma bilmeyen vizyon sahibi kadınlarımız var. Fikirleri dolu dolu. Keşke onlar olsa. Burada yapılmak istenilen çok farklı bir şey var. Ben aday olmuş gibi şu an konuşmuyorum. Ben burada yüzlerce kadın adına konuşuyorum. Lütfen; bir erkeğin peşine takılıp erkeğin sizi yönlendirmesiyle aday olmaya kalkmayın. Kimse sakın Belediye Başkan Vekili’ni ve İl Başkanı’nı töhmet altında bırakmasın. İnanın Onlar’ın bu oyunlardan haberi bile yok.”

‘OKUMA-YAZMA BİLMEYEN DE OY KULLANABİLİR’..

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Melahat Yalçın ise başkan adayı Nurten Anıl Kalyoncu’nun iddialarına cevap verdi. Yalçın, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bana cevap hakkı doğduğu için cevap vermek zorunda kaldım. Öncelikle Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesiyim. Kent Konseyi’nin işleyişini de gayet iyi biliyorum. Kent Konseyi’nde üye olmanın şartları da; herhangi bir STK, ya da derneğe üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra da gelip buraya başvurabilirsiniz. Bu başvurular herkese açıktır. Okuma-yazma bilene de, bilmeyene de. Kaç dönemdir Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanısınız. Bu zamana kadar Kent Konseyi’ni tanıtamamanız, Kent Konseyi hakkında kimsenin bilgi sahibi olmaması nedeniyle kendinizi sorgulamanız gerekir. Gerekli bilgilendirmeler yapılsa ve arkadaşlarımız bu konuda haberdar edilse daha iyi olurdu. Buradaki katılımcı profili gayet düzgün ve gayet takdir sunulacak bir profil. Tüm kadınlarımıza buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. Gerçekten demokrasi anlamında bir katkı sunabileceğiniz her yerde olun. Burası kimsenin tekelinde değil. Ben hepinizden özür diliyorum tekrardan sizi buraya getireceğimiz için. İddialarına gelince; cevap verme gereği bile duymuyorum.”

‘OKUMA YAZMA BİLMEYENİN DE, FAKİR FUKARANIN DA HAKKI VAR’..

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Adayı Figen Abbasioğlu da yaptığı konuşmada, Kalyoncu’nun iddialarına cevap verdi. Üyeleri kendisinin yaptığını dile getiren Abbasioğlu, “O kadar üzgünüm ki; hiç böyle bir şeyle karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. Ben çok halisane, çok saf çıkmışım. O üyeleri Melahat Hanım yapmadı, ben yaptım. Burada okuma yazma bilmeyenin de fakir fukaranın da hakkı var. Yalova’nın kadınları 115 kişilik listeden oluşmuyor. Hodri meydan! Açın bütün üyelikleri, tekrar seçime gidelim” diye konuştu.

‘İMZA ATTIRMAMAK ETİK DEĞİL!’

“Böyle olacağını bilseydim asla bu yola çıkmazdım” diyen Abbasioğlu, “15 sene başkanlık yaptın, seni tebrik ediyorum. ‘Ben de yapabilirim’ diye aday oldum, daha fazla kişiye ulaşabilmek için. Bütün STK’lardaki kadınları toplayıp da hepimiz bir tek çatı altında buluşalım diye bu yola girdim. Ben böyle olacağını bilseydim asla bu yola girmezdim. Bu ne çirkinlik ya. İmza attırmamak hiç etik değil. Hodri meydan! Çıkalım. Sibel Hanım da kazanabilir, bu kadar basit. Bu bir yarış bile değil. Görev yapmak isteyen kadınları siz bayanlar seçersiniz; oy verirseniz, yaparız. Vermezseniz de başka alternatifler olur” şeklinde konuştu.

‘BU NEYİN YARIŞI BÖYLE?’

Abbasioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben 2018 yılında partiyi bırakıp gitmiş bir kadınım. Meclis üyeliğini de bıraktım. Ben bir tane kadını, bir tane çocuğu kurtarabilirsem; faydam olursa diye, o dertle, halisane niyetle bu yola girdim; nelerle karşılaştım. Ben de kazansam, Nurten Hanım da kazansa, Sibel Hanım da kazansa; hepimiz bir çatı altında çalışalım. Ben bundan dolayı aday oldum; bu neyin yarışı böyle? Çok üzgünüm, kadınlar adına daha da üzgünüm. Ne yazık ki biz kadınlar işte böyle birbirimizi yiyoruz. Onun için biz kadınlar hiçbir yere gelemiyoruz. Kadınların var olmasını istiyorsak lütfen birlik beraberliği sağlayalım. Gelen herkesin ayaklarına sağlık. Artık bundan sonra ne olur ne biter; hiç bilemiyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.