yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5967
EURO
34,8303
ALTIN
2.503,68
BIST
9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

YENİ TAT: YALOVA GAZOZU

29.12.2021 14:22
0
A+
A-

‘BİR İÇEN BİR DAHA İÇMEK İSTİYOR’

Yalova Fermente Gıda İşletmecisi Mustafa Aslıyüksek tarafından yapılan Yalova Gazozu’nu içen bir daha içmek istiyor. Yüzde yüz pancar şekerinden yapılan Yalova Gazozu’nun fiyatı ise sadece 4 TL..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Radar Caddesi Cumhuriyet Okulu karşısında bulunan Yalova Fermente Gıda İşletmecisi Mustafa Aslıyüksek tarafından yapılan Yalova Gazozu’nu içen bir daha içmek istiyor. Yüzde yüz pancar şekerinden yapılan Yalova Gazozu’nun fiyatı ise sadece 4 TL.

Bir şişesinde sadece 40 kalori bulunan Yalova Gazozu’nun yüzde yüz organik pancar şekerinden yapıldığını söyleyen İşletmeci Mustafa Aslıyüksek, “Ben 1958 Yalova doğumluyum. Benim çocukluğumda Yalova gazozu üretiliyordu ve tüketiliyordu. Pala Dayı’mız vardı o yapardı. Aradan yıllar geçtikçe o yerel tat kayboldu. Son zamanlarda organik gıdalara önem verilmeye başlanınca insanlar doğal olan şeylere yönelmeye başladı. Bir girişimci kardeşimiz bu şehir gazozlarını yeniden üretmeye başladı. 50-60 çeşit şehir gazozu yaptırıyor. Yalova gazozunu da o firmaya yaptırıyoruz. Fabrikasyon üretimlerde maliyeti düşürmek için glikoz şurubu kullanılıyor. Glikoz şurubu da çok tehlikeli bir şey. Örneğin bir baklavanın kilosunu 100 TL’ye alırsınız tadı çok güzeldir. Kilosunu 30 TL’ye aldığınız baklavayı yediğiniz zaman da mideniz yanar. Gazozda da bu böyledir. Kesinlikle glikoz şurubu kullanmıyoruz. Yüzde yüz pancar şekeri kullanıyoruz. Bir kilo glikoz şurubu ile binlerce gazoz üretimi yapılabilir. Orijinal pancar şekeri ile yapılan gazozda ise maliyet daha fazla oluyor” dedi.

‘SATIŞ OFİSİ OLMALI’..

Yalova merkezde bir satış ofisinin olması gerektiğini söyleyen Aslıyüksek, “Son zamanlarda Yalova Gazozu’nu 3 TL’ye satıyorduk. Artan maliyetlerden dolayı şimdi 4 TL yapmak zorunda kaldık. Kolisinde 24 tane var. Kolisini eskiden 60 TL’ye satıyorduk şimdi 70 yapmak zorunda kaldık. 2 yıl önce Yalova Gazozu’nu üretip satmaya başladık. Tabi ben daha merkezi bir yerde satışını yapmak isterim. Yalova’nın tanıtımı için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Burada sadece tabii Yalova Gazozu olmayacak; Yalova’nın kolonyasından, orkidesine kadar Yalova’ya has ürünlerin satışının olmasını talep ediyorum. Yalova Gazozu’nu zaten içen bir daha içiyor. Gazozun tadını arıyor. Herhangi bir gazoz gibi değil. Yalova Gazozu’nu Denizli’de yaptırıyoruz. Fabrikası orada. İçeriğini biz belirliyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.