yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2467
EURO
34,6553
ALTIN
2.398,66
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘YENİ SEZON BÜTÇEMİZ 30 MİLYON TL’

‘YENİ SEZON BÜTÇEMİZ 30 MİLYON TL’
15.07.2023 16:17
0
A+
A-

Semt77 Yalovaspor Basketbol Kulübü Başkanı Orbay Tuna, yeni sezon öncesi HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu..

 

Onur ERDİK/ÖZEL HABER

 

Türkiye Basketbol Ligi’nde geride bıraktığımız sezon play-off finali oynayan ve Samsunspor’a kaybederek Süper Lig’in kapısından dönen Semt77 Yalovaspor’da kulüp başkanı Orbay Tuna, gazetemize önemli açıklamalar yaptı. Transferden yeni sezon bütçesine, taraftardan kombine satışlarına kadar konularla ilgili bilgi veren Tuna, 2023-2024 sezonunda herkesin desteğini beklediklerini söyledi.

‘2 oyuncu daha alacağız’..

Transfere değinen Orbay Tuna, “Kadromuza kattığımız oyuncuları açıkladık. Yollarımızı ayırdığımız sporcularımıza da hizmetleri için teşekkür eder, kariyerlerinde başarılar dileriz. Açıklanmayan iki oyuncu var, görüşme halindeyiz. Biri kısa yabancı, diğeri de yerli ve 5 numara pozisyonunda. Transferleri en geç 10 güne kadar bitirip sonra da yeni sezon kombine satışlarına başlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘Yalova seyircisi, Türkiye’nin en iyisi’..

Yeni sezonda doğrudan Süper Lig’e yükselmek istediklerini belirten Orbay Tuna, “Direkt Süper Lig’e çıkacağız. Geçen sene direkten döndük. Ancak bu kez istediğimizi alıp en üst lige çıkmayı amaçlıyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu ve yönetimiyle görüştük. Hidayet Türkoğlu ile ikili ilişkilerimiz iyi durumda. Ortada Yalova ve federasyonla alakalı hiçbir sorun yok. Yeni sezon için daha önce açıkladığımız Faruk Beşok hocamızla anlaşmıştık. Transferlerimizi de tamamlamak üzereyiz. Yalova’ya yakışan Süper Lig’e doğrudan yükselmek için bu sezon mücadele edeceğiz. Geçen sezon bir talihsizlik yaşadık. Yeni sezonda inşallah bunu aşıp istediğimiz alacağız ve Süper Lig’e adımızı yazdıracağız. Bu ligin hatta Süper Lig’in en iyi taraftarının Yalova seyircisi olduğuna inanıyorum. Buna hem Süper Lig’de yer aldığımız sene, hem de geçen sezon ve özellikle play-off maçlarında gördük. Yeni sezonda da taraftarımızdan aynı desteği bekliyoruz” diye konuştu.

‘Yeni sezon bütçemiz 30 milyon TL’..

Yeni sezon bütçeleriyle ilgili bilgi aktaran Tuna, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mülki idare amirlerinin Yalova basketbolunu daha çok önemsemesi lazım. Yalova’nın ulusal ve uluslararası alanda en büyük tanıtımı Yalova basketbolu olmuştur. Avrupa’nın en büyük liginde oynadı bu takım. Süper Lig, Avrupa’nın en büyük ligidir. Çok ciddi şekilde ligimiz takip ediliyor. Böyle bir durumda geçen sene Süper Lig’e çıktığımızda kulübe sahiplenip ilgilenilseydi, çok daha iyi şeyler olurdu. Bizim basketbolcularımızı ve teknik ekibimizi onurlandırıcı bir tek çalışma bile yapılmadı. Yalova’da olağan şeyler. Bana ilimizde bir tane daha böyle başarıya ulaşmış bir şey göstersinler. Basketbol elit bir spor. Türkiye’nin bütün elit camiası tarafından biliniyor. Yalova basketbolu, Türkiye’deki çok elit insanlar tarafından takip ediliyor. Bu bilincini anlamak lazım. Yeni sezonda herkes Semt77 Yalovaspor’u konuşacak. Ayrıca yeni sezondaki bütçemiz 30 milyon TL. Bunun yüzde 10’u federasyon bağlantılı yerlerden kaynağı sağlanıyor. Geçen sezon sponsorlarımız, giderimizin yüzde 10’unu bile karşılayamadı. Bu sezonki bütçemizin desteklenmesini istiyoruz. Geri kalan yüzde 90’lık bölümün Yalova tarafından desteklenmesini istiyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.