yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4615
EURO
34,7745
ALTIN
2.420,41
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

TKBL’DEN DÜŞECEK TAKIM SAYISI BELLİ OLDU

TKBL’DEN DÜŞECEK TAKIM SAYISI BELLİ OLDU
15.07.2023 16:15
0
A+
A-

HDI Sigorta Yalova VİP’in de yer aldığı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde yeni sezonda küme düşecek takım sayısı belli oldu.

 

Haber/Onur ERDİK

 

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenecek Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2023-2024 sezonunda ligden düşecek takım sayısı netleşti. Edinilen bilgiye göre yeni sezonda TKBL’de 16 takımın mücadele edeceği ve son üç sırada organizasyonu bitirecek ekiplerin küme düşecekleri öğrenildi.

Burhaniye, lige davet edildi..

Öte yandan geçtiğimiz sezon Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’ni üçüncü sırada bitiren Burhaniye Belediyespor, yeni sezon için Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne davet edildi. Kulübe davet yazısı giderken; katılım şartlarını yerine getiren Balıkesir temsilcisinin 2023-2024 sezonunda TKBL’de mücadele edeceği belirtildi.

Ligin 22-23 Eylül’de başlaması planlanıyor..

Bu arada Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’yle ilgili bir iddia ortaya atıldı. Özellikle sosyal medyada da gündem olan konu, Federasyon Kupası’nın iptal edilmesi durumu. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, TKBL Federasyon Kupası’nı iptal etme kararının ortaya çıktığı ve ligin marka değerine zarar verecek bu kararın alınmasının, ekonomik nedenlere bağlı olduğu savunuluyor. Bununla ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken; kupa müsabakalarının yapılıp yapılmamasıyla ilgili son kararı TBF verecek. Ayrıca ligde yeni sezon maratonunun da 22-23 Eylül’de başlatılmasının planlandığı, bununla ilgili de Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağı kaydedildi.

Rize Belediyesi, haklarını Bodrum’a devretti..

Türkiye Basketbol Ligi’nde yeni sezon öncesi ilginç bir gelişme daha yaşandı. Rize Belediyesi’nin, yarışmacı haklarını Bodrum Basketbol Yatırımları Anonim Şirketi’ne devrettiği öğrenildi. Muğla temsilcisinin de yeni sezon için transfer çalışmalarına başladığı ve hedefin Süper Lig’e çıkmak olduğu ifade edildi.

Yeni takımlar önümüzdeki günlerde netleşecek..

2023-2024 sezonu TKBL maratonunda mücadele edecek takımlar önümüzdeki günlerde netleşecek. Devam edemeyecek kulüp ya da kulüplerin katılım haklarının devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte bu organizasyonda mücadele verecek ekipler de yine önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak.

VİP’te sıcak saatler..

TKBL’deki temsilcimiz HDI Sigorta Yalova VİP’in, 2023-2024 sezonundaki başantrenörünün birkaç gün içerisinde açıklanacağı da öğrenildi. Transfer görüşmelerinin gizliden devam ettiği turuncu-sarılıların iddialı bir şekilde maratonda mücadele edeceği konuşuluyor. Bu konuyla ilgili de kulüp başkanı Murat Yapıcı’nın önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.