yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5241
EURO
34,7572
ALTIN
2.406,89
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘YALOVA’NIN TURİZM POTANSİYELİ TANITILACAK’

‘YALOVA’NIN TURİZM POTANSİYELİ TANITILACAK’
12.02.2024 14:00
0
A+
A-

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek, İDO Genel Müdürü Murat Orhan’ı ziyaret ederek, geç vakitlere kadar düzenlenecek seferlerin talebini iletti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Murat Orhan’ı ziyaret ederek oda üyelerinin İDO’dan talep ve beklentilerini iletti. Yapılan görüşmeler sonucunda önümüzdeki günlerde imzalanacak olan protokolle, YTSO üyeleri yaya ve araç yolculuklarında İDO’dan indirimli bilet alma fırsatına kavuşacaklar.

‘Yüzde 20 indirim uygulanacak’

Demiryürek ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, “Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak birçok kurumla işbirlikleri içerisindeyiz. İş insanlarının İstanbul’a gelip gidişiyle alakalı İDO’dan bir indirim isteyeceğiz. Öğrencilere ve kamu personeline indirim yapıldı, biz de bunun biraz genişletilmişini; oda üyelerimize bu noktada bir indirim talebim olacak. Üyelerimiz hem araçla hem de yaya olarak seyahat ettiklerinde yüzde 20 indirim uygulanacak. İşlerini Yalova’da geç bitiren arkadaşlarımız için İstanbul’a ulaşım saatlerinin daha geç bir saatte olması talebimiz de bulunuyor. Geç saate sefer konulmasını talep ediyoruz” dedi. YTSO Başkanı Demiryürek, bu protokolün iş dünyasına önemli bir katkı sağlayacağını ve üyelerinin seyahat maliyetlerini azaltarak rekabet güçlerini artıracağını belirtti.

‘Yalova’nın turizm potansiyeli İDO

ekranlarında yeniden tanıtılacak’

Yalova’nın doğal güzellikleri ve tarihi mirası, turizm potansiyelini artırmak adına önemli bir platformda yer alacak. YTSO’nun öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, Yalova’nın turizm değerlerini tanıtan bir CD’nin İDO’nun ekranlarında tekrar yayınlanması planlanıyor. İDO’nun ekranlarında turizmle ilgili içeriklerin yer alması, Yalova’nın turizm alanında tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak. Demiryürek, Yalova’nın sadece ticaret ve sanayi potansiyeli ile değil, aynı zamanda doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle de ön plana çıkması gerektiğine vurgu yaptı. Demiryürek, bu doğrultuda yapılan çalışmaların Yalova’nın turizm alanında daha fazla tanınmasına ve ziyaretçi sayısının artmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Yalova’da kadın kooperatifleri için satış noktası açılıyor

YTSO Başkanı Demiryürek, İDO iskelesi yakınında bulunan ve YTSO’nun kullanımına tahsis edilmiş olan binanın yıkıldığını söyledi. Demiryürek açıklamasında, Yalova’da 11 kadın kooperatifinin ürünlerinin sergilenebileceği yeni bir bina inşa edildiği belirtti. YTSO ve Yalova Belediyesi arasında yapılan protokolle, yeni binanın YTSO’ya kullanım hakkının verildiği ifade etti. Demiryürek, “Yalova’da 11 tane kadın kooperatifinin ürünlerinin konulabileceği fiziki bir yapı yoktu. Yeni bir bina yapıldı oraya. Belediye ile protokol yaptık. Yalova Belediyesi yine YTSO’ya kullanım hakkını verdi. Şu anda 11 tane kadın kooperatifimizin ürünlerinin satılacağı bir nokta olacak. Buradaki satış temsilcisi konusunda da Yalova Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tutuk destek verecek. Üreticilerimizi her konuda desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.