yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4438
EURO
34,6353
ALTIN
2.383,77
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘YALOVALILAR MUSTAFA TUTUK’UN HİZMETLERİNDEN MEMNUN’

‘YALOVALILAR MUSTAFA TUTUK’UN HİZMETLERİNDEN MEMNUN’
27.07.2023 17:01
0
A+
A-

Gözde FM’in Okyanus isimli yayınına katılan AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, tüm teşkilatları ile yerel seçime hazır olduklarını söyledi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, Gözde FM’de Kutsi Aksay’ın sunduğu Okyanus programının konuğu oldu. Kutsi Aksay’ın sorularını yanıtlayan Güçlü, seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti teşkilatlarının yerel seçimlere hazır olduğunu ifade eden Güçlü, genel seçimlerde de vatandaşların bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teveccüh gösterdiğini söyledi. Güçlü, “Türkiye’nin geneline baktığımızda, Türkiye’nin sahil bölgelerinde muhalefet partilerinin yoğunluğunu gördük. İç Anadolu Bölgesi’nde AK Parti’nin daha yoğun bu seçimleri aldığını gördük. Yalova sahil şehri olmasına rağmen, burada Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandık” dedi.

‘Ağustos ayında sahaya iniyoruz’

Genel merkezin talimatı ile yerel seçim çalışmalarına Ağustos ayı itibariyle sahaya ineceklerini kaydeden Güçlü, “Önümüzde bir yerel seçim süreci var. Bu yerel seçimde de bütün ilçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla bu süreci istişare edip, çalışmalarımıza başladık. Ağustos ayında sahaya iniyoruz. Seçim çalışmalarına başlıyoruz. Burada vatandaşlarımızın gördüğü eksiklikler neler, bunları gidermeye çalışıp, tekrar güçlü bir şekilde yerel seçimlere gireceğiz. Genel seçimler ile yerel seçimlerin dinamiği farklı oluyor. Yerel seçimlerde insanlar kendini yönetecek insanlara bakıyorlar. Kimden daha iyi hizmet alırız ona bakıyorlar. Biz de bu süreçte bunlara dikkat edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, genel seçimlerin bittiği ertesi gün, yerel seçimlerle ilgili takvimi bizlere verdi. Biz de şu an Yalova’da gerek anketlerle, gerek vatandaşlarımızla bir arada tüm parti teşkilatlarımızla nerede eksik var, nerede çözüm üretebiliriz hepsinin notunu alıyoruz. Adayların kişiliklerinin bile öne çıktığını gördük. Özellikle Yalova’da bu şekilde. AK Parti 2004-2009 yıllarında Barbaros Binicioğlu ile Yalova’da seçimi aldı. İyi de hizmetler yaptı. Fakat vatandaşımız yerel seçimlerde takdirini başka bir adaya kullandı. Diğer ilçelerimizde de vatandaşımızın takdirini kazanacak önlemler alacağız. İnşallah hedefimiz Yalova’da bütün ilçelerde, elimizden gelen en iyi adayları çıkarıp, en iyi şekilde sonucu almak” ifadelerini kullandı.

‘Vatandaşlarımız Mustafa Tutuk’tan memnun’

Yalovalıların Mustafa Tutuk’un hizmetlerinden memnun olduğunu belirten Güçlü, “Yalova’da son 4 senede yaşanan birtakım olaylar oldu. Belediye vekaleten Sayın Mustafa Tutuk’a geçti. Sonra belediye meclisimiz kendi içinde seçim yaptı. Mustafa Tutuk asaleten görevine atandı. Mustafa Tutuk başkanımızla çok iyi istişarelerimiz oluyor. Başkanımızda sürekli halkın içinde. Biz de Yalovalıların nabzını iyi tuttuğumuza inanıyorum. Vatandaşlarımızın istedikleri yönde hizmetleri aktardığımıza inanıyoruz. Bu süreçte CHP’nin ve diğer partilerin saygı değer yöneticileri bir hedef doğrultusunda tekrar Yalova’yı almak isteyebilirler. Ben bu süreçte, tekrar AK Parti’nin Yalova’da seçimi alacağına çok net bir şekilde inanıyorum. Çünkü hepimiz sokaktayız, vatandaşlarımızın isteklerini bir an önce, elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun da vatandaşlarımızda bir karşılığının olacağına inanıyorum. Sokakta yürüdüğümüzde vatandaşımız, Mustafa Tutuk’un hizmetlerinden memnun. Dönüşler bize gayet iyi” şeklinde konuştu.

‘Su sorununu çözeceğiz’

Yalova’da iki köyde yaşanan susuzluk sorununa da değinen Güçlü, “İsale hattımızın yenilenmesi elzem bir konuydu. Çok uzun yıllardır hizmet veriyordu ve belli yerlerinde inanılmaz kaçaklar vardı. Yalova’mızın suyunun yüzde 30’una yakın kısmı, isale hattının eskiliğinden dolayı boşa gidiyordu. Deprem bölgesinde yaşıyoruz, bu yüzde 30’luk suyun zemine geçmesi demek, zeminin sıvılaşması demek. Biz de bu projeyi gündemimize aldık. Bununla ilgili çalışmaları yaptık, ihalesi de yapıldı. Gelmiş, geçmiş en iyi yatırım projesi olarak devreye girdi. Şu an, ana isale hattı döşeniyor. İnşallah susuzlukla alakalı bir kısım sorunlarımızın önüne geçecek. Gökçe Barajı çok önceki dönemlerde yapılmış bir baraj, Yalova’mızın o zamanki nüfusuna göre yapılmış bir baraj. Şu an Yalova’nın nüfusunda büyük bir artış var. Biz de bu konuyla ilgili gerekli araştırmalarımızı yapıyoruz. Yeni barajlarımız gündemde, barajlarımızın etüt çalışmaları yapılıyor. Bu sene içerisinde, inşallah su sıkıntımız olmayacak. Şu anda barajımızın mevcut doluluk oranı yüzde 85. Bu artışı göz önünde bulundurarak, Çağlayan Barajı mevcut barajın üst tarafında planlandı. Çağlayan Barajı 15 milyon m3 bir su kapasitesine sahip olacak. Teknik çalışmalar devam ediyor. İlgili kurumlardan gelecek dönüşler doğrultusunda barajda bir an önce proje aşamasına geçilecek. Tabi biz barajları beklemeden köylerimizde yaşanan su sorununu 1 hafta- 10 içerisinde çözeceğiz. Gerek belediyemiz gerek İl Özel İdaremiz gerekli çalışmaları yapıyor” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.