yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3628
EURO
34,8966
ALTIN
2.385,77
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

YALOVA’DA GÜMRÜK GÜNÜ KUTLANDI

YALOVA’DA GÜMRÜK GÜNÜ KUTLANDI
26.01.2022 14:41
0
A+
A-

 

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla Gümrük İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törene; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Yalova Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz ve gümrük çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gümrük Müdürü Ali İhsan Bilgetürk’ün Atatürk anıtına çelenk sunması ile tören başladı.

‘Yeni teknolojik değişimlere ayak uyduran bakanlıklarda hep ilk sıradayız’

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Gümrük Müdürü Ali İhsan Bilgetürk, “Gümrük idareleri, dünya üzerindeki tüm devletlerin kamu idareleri arasında en önemlilerinden birisidir. Bugün gümrük idarelerinin amacı uluslararasındaki yasal ticareti kolaylaştırmak, ülkelerdeki teşebbüs ve rekabet gücünü artırabilmektedir. 26 Ocak Dünya Gümrük Günü her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanmakta olup, 2022 yılı için bu tema ‘Veri Kültürünü benimseyerek ve veri ekosistemi oluşturarak gümrükte dijital dönüşüm artırılmasıdır.’ Şu an dünya üzerinde, baş döndüren teknolojik gelişme ve dönüşümlerin yanı sıra bölgesel çatışmalar, birçok ülke arasında ticaret savaşları ile başlayan korumacı tedbirlerin hüküm sürmesi ile birlikte yine tüm dünyayı kasıp kavuran küresel bir pandemi yaşanıyor. Pandemiden az etkilenmek, salgının yayılmasının ve can kayıplarının azaltılması için kamu otoriteleri halkımıza, öğrencilere birçok meslek gruplarına “Evde kal” kampanyaları ile dışarı çıkmamalarını öğütlerken; dış ticaret çarklarının dönmesi, fabrikaların ara madde, hammadde ihtiyaçlarının temin edilebilmesi ile dumanlarının tütmesi ve ülkemizde üretilenlerin yurtdışına satılarak ülkemize döviz geliri kazandırılması için biz gümrükçüler ve lojistik sektörü de güvenlik ve sağlık çalışanları ile birlikte 7 gün 24 saat sokakta olmak zorundaydık. Bizler Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak 18 Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nde; 146 Gümrük Müdürlüğü, 30 Kaçakçılık ve İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nde 2 bin 949 km kara, 8 bin 333 km deniz sınırında sadece yaklaşık 22 bin kişi ile görev yapan bir teşkilatız. Sağlık Bakanlığı’ndan, Tarım, Orman İçişleri, Çevre Şehircilik Bakanlıklarından TSE’ye kadar 130 kadar ayrı mevzuatı bilmek zorundayız. Günceli yakalamak aynı zamanda yeni teknoloji ile barışık olmak zorundayız. Gururla söyleyebiliriz ki en son yeni teknolojik değişimlere ayak uyduran bakanlıklarda hep ilk sıradayız” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.