yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YALOVA’DA DENİZ TEMİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

YALOVA’DA DENİZ TEMİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
07.08.2024 14:29
0
A+
A-
  • Yalova Belediyesi ve Yalova Setur Marina’nın ortaklaşa düzenlediği “Mavi Yarınlar” etkinliği, deniz temizliği ve çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturdu.

Etkinlik kapsamında denizde dip temizliği yapıldı, Yalova Kağıt Müzesi yetkilileri ise ‘yosundan kağıt’ ve kağıt hamurundan ‘balık’ temasıyla deniz temizliğinde dikkat çekti.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Yalova Setur Marina, Yalova Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen özel bir etkinlikle deniz temizliği ve çevre bilincine dikkat çekti. “Mavi Yarınlar” adı verilen etkinlik, balıkçılık sektörü çalışanlarını, çocukları ve halkı bir araya getirerek çevre duyarlılığına karşı farkındalık oluşturdu.

‘TEMİZ ÇEVRE VE SAĞLIKLI DENİZLER HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU’

Etkinlik, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in konuşmasıyla başladı. Yalova’nın denize kıyısı olan bir şehir olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Gürel, çevre ve deniz temizliğinin önemine dikkat çekti. Gürel, “Yalova Belediyesi ve Yalova Setur Marina iş birliğiyle düzenlenen ‘Mavi Yalova: Deniz ve Çevre Günü’ etkinliğinde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hep birlikte denizlerimizi ve çevremizi korumanın önemini vurgulamak için buradayız. Denizlerimiz, tüm canlılar ve gelecek nesiller için hayati öneme sahip. Dalgıçlarımız denizden atıkları temizleyecek, çevre mühendislerimiz bu atıkların doğaya ve insan sağlığına olan etkilerini açıklayacak. Çocuklarımıza verdiğimiz eğitimlerle onlara çevre bilinci kazandırmayı hedefliyoruz. Temiz bir çevre ve sağlıklı denizler, hepimizin ortak sorumluluğudur. Hep birlikte denizlerimizi koruyarak, daha güzel bir geleceğe katkıda bulunabiliriz. Katılımınız ve desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.

DENİZ TEMİZLİĞİ VE ÇEVRE BİLİNCİ

Programda Yalova Setur Marina Müdürü Ümit Gölgeci de bir konuşma gerçekleştirdi. Mavi Bayrak sahibi bir marina olduklarını hatırlatan Gölgeci, sürdürülebilir denizcilik faaliyetleri ve temiz doğa için bu tür etkinlikleri önemsediklerini bildirdi. Konuşmaların ardından etkinlik, denizden atıkların toplanmasıyla devam etti. Dalgıçlar, Yalova Balıkçı Barınağı açıklarında gerçekleştirdikleri kapsamlı temizlik operasyonu ile deniz tabanından çeşitli atıkları çıkardı. Çıkarılan atıklar, Yalova Belediyesi Çevre Mühendisi tarafından detaylı bir şekilde incelendi ve katılımcılara bu atıkların çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkileri anlatıldı.

ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCELİ VE ÖĞRETİCİ AKTİVİTELER

Etkinliğin bir diğer önemli bölümü çocuklara yönelikti. Çocuklar, atıkların geri dönüşümü ve çevre koruma konularında interaktif eğitim programlarıyla buluştular. Etkinlikte düzenlenen çeşitli oyunlar ve aktiviteler, geleceğin çevre dostu bireylerinin yetişmesine katkı sağladı.

YOSUNDAN KÂĞIT ÜRETTİLER

Denizlerin korunmasına dikkat çekilen etkinlikte Yalova Belediyesi İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi yetkilileri de stant kurarak katılımcıları bilgilendirdiler. Atıkların geri dönüşümü konusunda çalışma yapan müze ekibi, bu kapsamda deniz yosunlarından geleneksel yöntemle ürettikleri kağıdı da burada tanıttı. Çocuklara bir de atık kağıt hamurundan yapılan ‘balık’ bibloları hediye edildi. Yalova Balıkçılar Kooperatifi, Yalova Amatör Balıkçılar Derneği ile diğer sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşların yer aldığı etkinliğin, deniz temizliği ve sürdürülebilir denizcilik konusunda farkındalık oluşturdu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.