yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2832
EURO
34,7580
ALTIN
2.409,23
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

YALOVA OLARAK KANDIRILMIŞIZ!

YALOVA OLARAK KANDIRILMIŞIZ!
25.01.2023 20:30
0
A+
A-

Arboretum arazisinde yaşanan gelişmeler, ihaleler, satışlar ve sonrasında olup bitenler bir senaryo haline getirilip filmi çekilse olay olur!!

2013’te ihaleye çıkarılan ve satışı gerçekleşen arazi, aradan 10 yıl geçmesine rağmen hala atıl vaziyette, bomboş bekliyor. Yalova halkına verilen tüm sözler unutuldu; turizm yatırımlarının yerinde yeller esiyor.

2014 yerel seçimleri öncesi Yalova’ya gelen dönemin Başbakan’ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bile kandırdılar ve kürsüden eline tutuşturdukları notla, binlerce Yalovalıya, ‘ARBORETUM ARAZİSİNDE 5 YILDIZLI OTELLER KURULACAK’ sözü verdirdiler.

Geçen 10 yıllık süreçte arazi üzerinde oyun üstüne oyun oynandı; bürokrasi işin içine girdi, siyaset işin içine girdi, arsa-arazi simsarları işin içine girdi. Planlarla oynadılar, sözleşme şartlarını hiçe saydılar; yetmedi, imza atan dönemin yerel yöneticilerini ‘zimmet’ tehdidi ile baş başa bıraktılar. Hatta; “Yatırım için ilk etapta 100 milyon dolar hazır. Gerekirse ilave yatırımlar ve projeler için milyar dolar sınırını zorlarız” diyen Suudi yatırımcının arkasına bile bakmadan şehirden kaçmasını sağladılar. Yalova’nın turizm sektöründe gelişiminin önünü tıkadılar ve arboretum arazilerinin olduğu geniş bölgeyi, derme-çatma barakalar, ne idüğü belirsiz mesire alanları ile bir çiçekçilik şirketinin inisiyatifine terk ettiler.

Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

23 Eylül 2014 tarihli HABERCİ’de manşetti: GÖR DE İNANMA! Konu, aradan 10 yıl geçmesine rağmen bir çivinin bile çakılmadığı arboretum arazisindeki dev turizm tesisleri. 2013’te arazilerin ihalesi yapılmış, turizm yatırım şartı ile satışlar gerçekleştirilmişti. İhalenin üzerinden henüz bir yıl geçmişti ki, arazi sahipleri SATILIK levhalarını dikmiş ve kısa sürede niyetler belli olmuştu. HABERCİ olarak bölgede olup biteni mercek altına almış ve Yalova halkına verilen 5 yıldızlı otellerin sözünü hatırlatarak, ‘GÖR DE İNANMA!’ başlıklı manşeti atmıştık.

10 YIL GEÇTİ; SÖZÜ VERİLEN YATIRIMLAR YALAN OLDU…

Aradan 10 yıl geçti; değişen hiçbir şey yok. Önce turizm alanlarını konut alanına çevirmek istediler; olmadı. Arazileri alan firmalar oturdular, bir Suudi firmasına satış yaptılar ve o Suudi firması (Al Fozan ailesi) ‘Biz hazırız, onay verilsin, otel inşaatlarına başlayalım’ dedi; yine olmadı. Birileri araya girdi; ‘Ankara’dan bu işi biz çözeriz’ diyerek Suudi aileyi köşeye sıkıştırmaya, pastadan pay kapmaya çalıştılar ve yatırım iyice çıkmaza girdi. En sonunda, geçtiğimiz aylarda Yalova’ya gelen arazilerin sahibi Mohammed Al Fozan, Yalova kamuoyuna açıklama yapacak ve yatırımlara başlanacağını söyleyecekti; sonra ne olduysa oldu, apar topar Yalova’dan ayrıldı ve sırra kadem bastı. Yalova’da bulunduğu süre içerisinde ne oldu- ne bitti, neler yaşandı; hala bilinmiyor.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.