yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

YADO İÇİN DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?

YADO İÇİN DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?
24.01.2023 19:30
0
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde HABERCİ’nin özel haberiydi; İDO’nun fahiş fiyat uygulaması. Özelleştirmenin detaylarından ve haksız rekabetten oluşan gelişmeleri gerekçe gösteren İDO, özellikle Yalova-Yenikapı hattında fiyatlarla istediği gibi oynuyor ve bu durum şikayetlere neden oluyordu.

AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, yaşanan sorunu İDO yetkililerine iletmiş ve bilet fiyatlarında %15’lik bir indirime gidilmesini sağlamıştı.

Yalova-Yenikapı, Yalova-Pendik, Topçular-Eskihisar hatlarında İDO ve yine Topçular-Eskihisar hattında NEGMAR, Yalova’nın İstanbul ile deniz ulaşımında muhatap olduğu firmalar.

Yalova Deniz Otobüsleri (YADO) kurulmadan sorunların Yalova ve Yalovalılar lehine çözülemeyeceğini defalarca vurgulamış, sadece ulaşımda değil, şehir ekonomisinin gelişimi ve şehrin tanıtımında da bu yatırımın şart olduğunu dile getirmiştik.

Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

Yalova’dan İstanbul’a deniz ulaşımı yıllardır İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) firması tarafından karşılanıyordu. Sonrasında Topçular-Eskihisar hattında NEGMAR adlı firma da bu rekabete girdi ve her iki şirket, şehrin İstanbul metropolü ile bağlantısını birlikte sağlamaya başladılar. Son zamanlarda deniz ulaşımının pahalılığı, sürekli artan yolcu ve araç geçiş ücretleri şikayetlere konu oluyor ve geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, İDO yetkilileri ile görüşerek Yalova-Yenikapı hattında %15’lik bir indirime gidilmesini sağladı, ancak sorunlar bu indirimle de bitecek gibi görünmüyor.

YADO’YU İLK GÜNDEME GETİREN HABERCİ’YDİ…

HABERCİ; hem fiyatlarda bir istikrarın sağlanması ve rekabetin Yalova halkı lehine sonuç vermesi hem de talep edilen bazı hatların (Adalar, Kadıköy, Sirkeci gibi) devreye sokulması açısından Yalova’nın yerel yönetimlerine bir çağrıda bulunmuş ve “Yalova Deniz Otobüsleri, kısa adı ile YADO bir an önce kurulmalı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Deniz Otobüsleri’ni (BUDO) kurdu. Güneyimizde Hatay ili bile HADO firması ile halkına hizmet veriyor. Biz Yalova olarak daha neyi bekliyoruz?” demiştik. Aradan aylar, yıllar geçti. Birkaç muhalif parti temsilcisinin dışında Yalova’nın yerel meclisleri, siyasileri oralı bile olmadılar.

SEÇİMLER KAPIDA; PROJELER NEREDE?

Ülkemiz ve Yalova’mız yeni bir seçim dönemine giriyor. İki ihtimal var; seçimler ya öne çekilecek ve normal takviminden 1 ay önce, yani Mayıs ayında yapılacak. Ya da normal takvim işleyecek ve Haziran 2023’te sandıklara gideceğiz. Her iki durumda da önümüzde sayılı haftalar, sayılı aylar var. Yerel siyaset ısınmaya başladığında türlü vaatlerle, çeşitli söylemlerle Yalova kamuoyunun huzuruna çıkacak olan siyasilere buradan bir kez daha sesleniyoruz: Başta Yalova Deniz Otobüsleri (YADO) olmak üzere, Yalova halkının menfaatine olacak hangi yeni ve gerekli yatırımları planlayacaksanız, elinizi çabuk tutun. Yalova’nın başta planlama, trafik ve ulaşım olmak üzere bir yığın sorunu var. Yine turizm başta olmak üzere birçok sektörde atılması gereken ciddi ve önemli adımlar var. Aday olacakların şehrin yönetimine ilişkin çalışmaları, projeleri nelerdir; bilmek istiyoruz.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.