yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

VALİ KAYA ALTINOVA’DA

VALİ KAYA ALTINOVA’DA
27.08.2023 14:53
0
A+
A-

SİT ALANLARINI İNCELEDİ

  • Vali Dr. Hülya Kaya, Altınova ilçesinde devam eden Çobankale ve Civetot (Kibatos) Kalesi su altı kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Kaya, kazı ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

..”Bugün gezdiğimiz hem deniz fenerindeki hem de kaledeki yapılmış olan çalışmalarda, Altınova Belediye Başkanımızın çok ciddi destekleri var.”

Haber / Zeynep TAŞTAN

Vali Dr. Hülya Kaya, Çobankale ve Civetot (Kibatos) Kalesi su altı kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kaya, ilk olarak Civetot (Kibatos) Kalesi su altı kazı çalışmalarında elde edilen materyallerin yer aldığı kazı evini ziyaret etti. Vali Kaya, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sualtı Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Gündüz’den çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Kadın girişimcilere ziyaret

Buradaki ziyaretinin ardından Vali Kaya, Altınova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni de ziyaret etti. Türkiye’de ilk olan kivi sucuğu ve yöresel ürünlerin tadına bakan Vali Kaya, kadınlara çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Kaya, deniz fenerini inceledi

Ardından tarihi deniz fenerinde incelemede bulunan Kaya, Çobankale kazı alanında Çobankale Kazı Başkanı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Seçkin’den bilgi aldı. Daha sonra Çobankale Kazı Evi’ni ziyaret eden Kaya, burada tarihin bilinen ilk hashtag sembolünün yer aldığı seramiğini de görme fırsatı buldu.

‘Başkan Oral’ı tebrik etti

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Kaya, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral’ı çalışmalara vermiş olduğu desteklerden dolayı tebrik etti. Kaya, Hersek Lagünü’nün de önemli bir değer olduğunu söyledi. Tarihi iki deniz fenerinin yan yana bulunduğu tek yer olan Hersek burnundaki müze çalışmalarını da incelediklerini söyleyen Kaya, “Bugün gezdiğimiz hem deniz fenerindeki hem de kaledeki yapılmış olan çalışmalarda, Altınova Belediye Başkanımızın çok ciddi destekleri var. Bugün ayrıca kadın kooperatifimizin ürettiği ürünleri de yerinde görmüş olduk. Son derece mutlu oldum, bir kadın olarak gurur duydum. İnanılmaz şeyler ortaya çıkarmışlar. Biz de bu çalışmaları bundan sonraki süreçte destekleyeceğiz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.