yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2524
EURO
34,7189
ALTIN
2.402,39
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

KAFTA-DER’DEN MUHARİP GAZİLERE ZİYARET

KAFTA-DER’DEN MUHARİP GAZİLERE ZİYARET
18.11.2022 16:26
0
A+
A-

 

 

KATFA DER Başkanı Nurten Anıl ve dernek üyeleri, Muharip  Gaziler Derneği Yalova Şubesi’ni ziyaret etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği, Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi’ni Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle ziyaret etti. Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 39 yıl dönümü münasebeti ile Kıbrıs çıkartmasında görev almış gazileri ziyaret etmek ve onlarla bir araya gelmekten dolayı duygulandırdığını dile getiren Nurten Anıl, “Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerimiz Türk milleti çok acılar çekti” dedi. Anıl, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllarca Yunanlıların zulmüne maruz kaldılar öyle durumlar yaşıyorlardı ki; esaretin içindeydiler. Sadece sıkıştırılmış birkaç bölgede yaşıyorlardı ve ufacık bebeklere bile işkenceler zulümler yapılıyor. Bir bölgeden bir bölgeye gidenlerden bir daha haber alınmıyordu. Yaşananların dünyanın birçok yerinde Çin’de Uygur Türklerinin yaşadığı zulmünden farkı yoktu. Biz o zaman çocuktuk ama çok da iyi hatırlıyorum her şeyi Kıbrıs çıkartması zamanı çok iyi hatırlıyorum. Allah bir daha yaşatmasın. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, Yunanlılar o gün yenildiler ve o yenilgiyi hazmedemediler o gün onların her türlü donanımlı bir ordusu her türlü silahı varken bizim Türk vatandaşlarımızın elinde neredeyse hiçbir şey yoktu. Bu nedenle bu kuyruk acılarını unutmadıklarını görüyoruz ve her zaman bir fırsat kolladıklarının da farkındayız. Türk milleti olarak bir bütünüz. Devletlerimiz ayrı ama milletlerimiz ve kalplerimiz bir. Biz birlik olduğumuzda bizi hiçbir ordu yenemez” dedi.

‘Ayşe iyi ki tatile çıktı’..

Anıl, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlamlı günde muharip gazilerimizi ziyaret etmek istedik, onlara çok şey borçluyuz, iyi ki varlar. Başta o zamanki başbakanımız Bülent Ecevit olmak üzere Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı ve hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi ve  gazilerimizi minnetle anıyorum Allah onlardan razı olsun. ‘Ayşe iyi ki tatile çıktı’. Darısı Çin’de ve dünyanın her yerinde işkence gören özgürlük mücadelesi veren tüm milletimize.”

Güner, teşekkür etti..

Muharip Gaziler Dernek Başkanı Şakir Güner ise, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Böylesine anlamlı bir günde ziyaretiniz bizi duygulandırdı. Bugün KKTC’nin kuruluş yıldönümü. 15 Kasım 1983 böyle bir günde bizleri ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile Kıbrıs’ta kaybettiğimiz 498 kardeşimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Sağ olan gazilerimize de sağlıklı günler diliyoruz. Böylesine anlamlı bir günde bizleri unutmayıp ziyaretimize gelmeniz bizi çok mutlu etti. Her zaman yanımızda olduğunuzu hissettirdiğiniz için sizlere ayrıca tekrar teşekkür etmek isteriz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.