yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR’

‘TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR’
17.03.2024 12:26
0
A+
A-

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Yalova’ya geldi. Milletvekili Şerafettin Kılıç, il başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında partililerle bir araya geldi.

‘Biz böyle olmayacağız’

Burada bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, “Bir tarafta tamamen devletin imkanlarını seçim kazanma uğruna harcayan adaylar, bir tarafta da mütevazi bütçesiyle, kendi teşkilatlarıyla çalışan yarışta olan adaylar var. Bu seçim bundan sebep adil olmayan bir seçim. Cumhurbaşkanımız da bir taraf, o da sanki bir belediye başkanı gibi gittiği illerde yaptığı mitinglerde sevgili vatandaşlarımıza, 85 milyonun tamamına hitaben, eğer siz bizim adayımıza destek vermezseniz, oy vermezseniz hizmet gelmez ve hatta daha da ileri gidersek hizmet geldi mi? diye sorarak vatandaşlara tehdit vari bir seçim çalışmasına doğru giriyoruz. Biz varız kazanacağız, arazideyiz, sahadayız. Allah’ın izniyle bu seçimlerin galibi Saadet Partisi, milli görüş olacak. Biz adaletle yöneteceğiz, adaletli davranacağız. Herkese eşit hizmet edeceğiz. İsrafı kesinlikle ortadan kaldıracağız” dedi.

‘Türkiye iyi yönetilmiyor’

Partililere seslenen Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, şunları söyledi: “Türkiye’miz uzun yıllardır bir yönetilememe krizi ile karşı karşıyadır. Bu kriz sadece ekonomi alanıyla sınırlı kalmamakta; adalet, eğitim, sağlık, aile mevhumumuz ve toplumsal yapımızı doğrudan etkileyen genel bir yönetim krizi olarak ortadadır. Türkiye iyi yönetilememektedir ve bunun sonucunda 85 milyon vatandaş olarak bizler bu krizin ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kalmaktayız. İnsanımız krizin ortaya çıkardığı acı tabloyu konuşmasın, sorunları gündeme getirmesin diye ne yazık ki sürekli yeni bir gündemle meşgul ediliyor, boş vaatlerle adeta uyutulmaya çalışılıyor. Nitekim; biliyorsunuz ki mevcut iktidar yıllarca “Türkiye hazır, hedef 2023” sloganıyla hareket etmiş ve bu kapsamda çeşitli vaatler vererek iktidarını sürdürmüştür. Ancak baktığımızda mevcut iktidarın 2023 hedeflerinin neredeyse hiçbirini gerçekleştiremediğini görmekteyiz. Hal böyleyken şimdi de 2028 ve hatta 2053 hedeflerinden bahsediyorlar. Biz Saadet Partisi olarak; insanımızın boş vaatlerle oyalanmasını ve her geçen gün biraz daha yoksullaştırılmasını kabul etmiyoruz. 2023 için; 2 trilyon dolar olan milli gelir hedefi 1 trilyon dolarda kalmış, 25 bin dolar kişi başı gelir hedefi bu rakamın yarısına bile gelmemiştir. Yine; tek haneli işsizlik oranı hedefi varken hâlihazırdaki işsizlik oranı bu hedeften çok uzak, tek haneli enflasyon hedefi varken, enflasyonun üç haneli oranları geçtiğine şahit oluyoruz. En büyük ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz demişlerdi ancak 19. sırada kaldık. İşsizlik hedefi yüzde 5 idi, fakat gerçekleşen rakam bu oranın iki katı oldu. 500 milyar dolar ihracat hedefinin ancak yarısına ulaşılabildi. Peki, bu hedeflere neden ulaşılamadı? İktidar, bu konuda özeleştiri yapmaktan imtina ediyor. Sorduğumuzda; ‘Salgın hastalık, Rusya-Ukrayna Savaşı, Deprem’ diyerek geçiştiriyorlar. Fiilen savaşta olan Ukrayna’da bile tek haneli enflasyon vardır. Depremden önce, Ocak 2023’te TÜİK’in açıklamasıyla bizdeki enflasyon oranı yüzde 57’dir. Bu rakamlar ortadayken, ekonomide oluşan bu tablo, birtakım bahanelerle geçiştirilemeyecek kadar vahimdir. Gerçek şu ki; toplum olarak her geçen gün yoksullaştırılıyoruz. İktidarları boyunca faize ve borçlanmaya dair ekonomi anlayışını sürdüren iktidar, vatandaşımızdan topladığı vergileri faize, ranta ve israfa harcamaktadır. Son açıklanan 2024 yılı bütçesinde; faize ayırdıkları para 1 trilyon 254 milyar lira iken, öngörülen bütçe açığı 2 trilyon 651 milyar lira. Yani hazineye 3 trilyon 905 milyar lira ek yük yüklenecek. Peki, bu yük nasıl ve nereden karşılanacak? Vatandaşın sırtına yüklenen yeni vergiler ve zamlarla. Emekliye, memura kaynak bulamayan bu iktidar, konu faiz ve israf olunca telaffuz etmekte bile zorlandığımız miktarları faize ve israfa harcayabiliyor.”

‘Daha iyi Yalova, Saadet ile mümkün’

Kılıç, açıklamasını şöyle tamamladı: “Ülkemizin kaynakları 85 milyon vatandaşımızın refahı için harcansın istiyoruz. Toplumun temelini oluşturan aile yapımızın yıpratılması, ahlaki ve manevi değerlerimizin tahrip edilmesine rıza gösteremeyiz. Şahsiyetli bir dış politika diyoruz. Dış politikada ABD’nin F35’i ile Rusya’nın S400’ü arasında sıkışıp kalmayı ve oradan oraya savrulmayı kabul etmiyoruz. Kendi savunma sistemimizi ve savaş uçağımızı yapacağız diyoruz. Daha iyi bir yaşam tüm vatandaşlarımız gibi, siz değerli Yalovalı kardeşlerimin de en doğal hakkıdır. İnanın ki daha iyi bir Yalova, Saadet Partimiz ile mümkündür. Göreve gelecek belediye başkanlarımızın ilk işi belediyenin kapısına “Rüşvet alan da veren de melundur” tabelasını asmak olacaktır. Milletin vergisini yine millet için harcayan, ahlaklı ve dürüst belediyeciliğin adresi Saadet Partisi’dir, Millî Görüş’tür. 31 Mart’ta şehrimizi Millî Görüş Belediyeciliğine kavuşturacağız. Millî Görüş Belediyeciliği; adaleti, dürüstlüğü ve ahlakı ile ilk olarak imkân ve kaynakları hakkaniyetle kullanmaktır. İsrafa, yolsuzluğa, ranta, rüşvete aktarılan milyonları; adil ve akıllıca kullanmaktır. “Biz Millî Görüş gömleğini çıkardık” dediler. Ancak Millî Görüş’ü gerçekten bir gömlek zannedenler şimdi yana yakıla onu arıyorlar. Bütün vatandaşlarımızı Türkiye’nin ihtiyacı olan Millî Görüş belediyeciliğine, Saadet Partimize davet ediyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.