yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘TÜM BELEDİYELER İŞBİRLİĞİ YAPMALI’

‘TÜM BELEDİYELER İŞBİRLİĞİ YAPMALI’
03.10.2023 16:34
0
A+
A-

Vali Kaya, Halk Buluşmaları programının ikincisini Çınarcık’ta gerçekleştirdi. İlçedeki bir kafede gerçekleşen programda Vali Kaya’ya il ve ilçe protokolü de eşlik etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Şehir Buluşmaları’nın ikincisini Çınarcık’ta gerçekleştirdi. Vali Kaya, ilk olarak Çınarcık Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Kaymakamlık makamında Kaymakam Cemil Aksak’tan ilçenin genel durumu ve ilçede devam eden yatırımlar hakkında bilgi alan Vali Dr. Hülya Kaya, buradan Çınarcık Belediyesi’ne geçerek Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’den belediyenin çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında bilgi edindi. Daha sonra köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali Dr. Hülya Kaya köylerde ve mahallelerdeki durum ve gelişmeleri değerlendi. Ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, vatandaşlarla bir araya gelerek; talep ve önerilerini dinleyerek, gelen soruları cevaplandırdı. Vali Dr. Hülya Kaya, halk buluşmasından sonra Çınarcık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek huzurevi sakinleri ile bir araya geldi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, ardından Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı’na uğrayarak, askerle bir araya geldi hal ve hatırlarını sordu.

‘Tüm belediyeler işbirliği yapmalı’..

Şehir Buluşması kapsamında vatandaşlardan gelen talep ve sıkıntılar dinlenirken ilgili kurum temsilcileri de konu hakkında açıklamalarda bulunuldu. Vali Kaya, sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sıkıntılarla ilgili yaptığı açıklamada, “Hayvanların kısırlaştırılması, tekrar doğal ortamlarına bırakılması noktasında aslında tüm belediyelerin işbirliğine gitmesi gerekiyor. Sadece burada Çınarcık Belediye’mizin bunu yapmasıyla çözülmüyor. Bütün belediyelerin aynı yaklaşımı sergilemesi gerekiyor. İnşallah biz o konuda önderlik yapıp bütün belediyeleri tek çatı altında, bu işi nasıl beraber yapabiliriz üzerinde bir formül çalışıyoruz. Ona ulaşabilirsek bunu da toptan çözmüş olacağız. Bir belediye yapıp diğer belediye yapmadığında sorun devam ediyor. Mutlaka kısırlaştırılması, sterilizasyonu yapılması ve daha sonra ortamına bırakılması gerekiyor” diye konuştu.

‘Cezai işlem uygulayacağız’..

Vali Kaya, ‘hayvansever’ adı altında hayvanları sahiplenip sonra İstanbul’a giderken kış döneminde sokağa bırakılmasını da doğru bulmadıklarını anlattı. Sahipli hayvanlarda çip uygulamasına başlandığını hatırlatan Kaya, şöyle konuştu: “Bu süreç devam ediyor. Bundan sonraki süreçte artık o hayvanın kime ait olduğunu bileceğiz. Ona göre eğer sokağa bırakıldıysa cezai işlem uygulayacağız. Bu uygulandıkça zamanla sorun çözülmüş olacak. Şu an önlem alabilirsek, kısırlaştırmaları düzenli şekilde yapabilirsek zaten zaman içinde azalmış olacak. İnşallah o noktaya geleceğiz. Aslında sokak hayvanı diye bir şey yok, hepsi hayvan. İnsani bir yaklaşımı da hak ediyorlar. Dolayısıyla bu bizden kaynaklanan bir hata. Biz insanoğlu onları sahipleniyoruz bir hevesle sonra sokağa bırakıyoruz. Onu yapmamış olsak zaten bu noktada olmayacağız. Sorunu bir nebze de olsa azaltmaya çalışacağız.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.