yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
25°C
Yalova
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

TEZGAH DOLU, DÜKKAN BOŞ!

TEZGAH DOLU, DÜKKAN BOŞ!
13.04.2022 16:53
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar, etteki fiyat artışının haftalık oranda değişiklik gösterdiğini dile getirdi. Birkaç yıl önce, Ramazan’ın ilk günlerinde talebe yetişemediklerini ifade eden Bahar, “Şimdilerde dükkanda boş boş oturuyoruz. Fiyat sorup giden vatandaşlarımız var. Fiyat söylemeye utanıyoruz” dedi.

‘Üç ayda yüzde 40’lık artış’

Önceki yıllara göre en yüksek fiyat artışının yılsonunda başladığını belirten Bahar, “Sektörümüz daha önceden böyle bir fiyat artışı yaşamamıştı. Kıymanın kilosu 130 TL, kuşbaşı 140 TL, kuzu kol 130 TL, pirzola 200 TL, tavuğun kilosu 40 TL, göğüs eti ise 75 TL oldu. Üç ay gibi bir sürede yüzde 40’lık bir artışı yaşadık. Firmadan aldığımız ürün gelene kadar yolda fiyatı yükseliyor” dedi.

‘Market daha ucuza et satıyor’

İthal etin de artık vatandaşlar için bir çözüm olmadığını söyleyen Bahar, “Eti stoklama gibi bir durum söz konusu değil. Bu ürün daima tazelik istiyor. Ondan ziyade biz yüklü oranda üreticiden et alamıyoruz. Çünkü kapasitemiz belli. Vatandaşlar marketlere yöneliyorlar. Marketlerdeki gibi satış yapsak, o fiyata daha kaliteli ürün satarız. Mesela kıyma, hilesi en bol olan ürün. Kasaplarda asla bir hile ile karşılaşamazlar. Bizim sattığımız ürünleri marketlerin satması mümkün değil” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.