<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘TEKNOFEST İLE TEKNOLOJİDE SINIRLARI AŞIYORUZ!’

‘TEKNOFEST İLE TEKNOLOJİDE SINIRLARI AŞIYORUZ!’
24.02.2025 17:21
0
A+
A-

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Yalova Deneyap Sorumlusu Mine Yardı, Kutsi Aksay’ın moderatörlüğünde Radyo Gözde’de yayınlanan Okyanus programına konuk oldu. Programda Yardı, TEKNOFEST, Havacılık ve Uzay Festivali ile vakfın çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

  • ..”Yalova’da geçen sene büyük bir başarı elde ederek TEKNOFEST’in Finansal Teknolojiler Yarışması’nda Yalova Üniversitesi’nden bir grubumuz Reality 2 You takımı. Birinci oldular ve 100 bin TL’lik para ödülü kazandılar.”

..”Finale hak kazanan yarışmacılar derece almasa bile T3 Vakfı’nın kurmuş olduğu T3 Girişim Merkezi’ne katılabiliyor.”

  • ..”Ülkemizde yerli ve milli teknolojiyi arttıracak, dışa bağımlılığı azaltacak firmalar kurulmasını, gençlerin ‘nerede iş bulacağım’ değil de ‘kendi işimin başında duracağım’ şeklinde düşünmelerini isteyen bir dönüşüm hareketini destekliyoruz.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Radyo Gözde’de yayınlanan Kutsi ile Okyanus programının konuğu olan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yalova Deneyap Sorumlusu Mine Yardı, TEKNOFEST hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mine Yardı, Kutsi Aksay’ın sorularına şu yanıtları verdi:

‘TEKNOFEST’in 500’ü aşkın paydaşı var’

“TEKNOFEST, dünyada en yüksek ziyaretçi sayısına sahip Havacılık ve Uzay Festivali. Bunun dışında bir de ortaokul ve lise gruplarına eğitim verdiğimiz Deneyap Teknoloji Atölyelerimiz var. Burada seçilen öğrencilerimize 3 yıl boyunca mühendislik eğitimleri veriyoruz. Bütün öğrencilerimizin proje geliştirmesi için güzel imkanlar var. TEKNOFEST, Havacılık ve Uzay Festivali ile gençlerin proje ürettikleri, proje fikirlerini çok iyi bir şekilde sergileyebildiği 51 farklı teknoloji yarışmalarımız var. Bu yarışmaların finalleri gerçekleşiyor. Bunun dışında ülkemizdeki yerli ve milli ürünlere stantlar açılıyor. Teknoloji firmalarının sergilediği güzel bir fuar alanı aynı zamanda. Bunun da yanında kendi üretimimiz olan hem akrobasi uçaklarımız hem savaş uçaklarımız, insansız hava araçlarımız, helikopterlerimiz, bunların da gösteri uçuşlarının yapıldığı ve sergilendiği çok güzel bir fuar alanı. Bu yıl 2 kez TEKNOFEST düzenleyeceğiz. Kıbrıs’ta Mayıs ayında 1-4 Mayıs’ta düzenlenecek. Eylül ayında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek. Selçuk Bayraktar’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu vakfımız tarafından 2018 yılından bu yana TEKNOFEST organize ediliyor. 500’ü aşkın paydaşı var TEKNOFEST’in. Sanayi Teknoloji Bakanlığımızın, Gençlik Spor Bakanlığımızın da destekleri var. Ülkemizin yerli ve milli teknoloji üreten firmaları da yapmış olduğu çalışmaları sergiliyorlar, vatandaşlarla buluşturuyorlar. 7’den 70’e herkes alanımıza geliyor.

‘3 BUÇUK MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADIK’

Geçtiğimiz yıllarda 3 buçuk milyon sayıyı aşan ziyaretçilerimiz oldu. İlkokul yarışmaları var. İlkokul seviyesine özel olarak açtığımız yarışmalar var. Özellikle bu sene Uluslararası Bilim ve Çocuk yarışmasını açtık ortak bir şekilde düzenliyoruz. Ortaokul seviyesinde yarışmalarımız var. Lise seviyesinde yarışmalarımız var. Üniversite ve üzeri doktora girişim seviyesinde yarışmalarımız var. İlkokul öğrencisinden bir girişimciye kadar 7’den 70’e herkese hitap eden yarışmalar mevcut.

‘BAŞVURU YAPMAK ÇOK KOLAY’

14 farklı yarışma ile başladık, şu anda 51 farklı alanda teknolojinin her kesimine hitap eden yarışmalarımız var. En çok başvuru alan yarışmalarımızdan bir tanesi insanlık yararına teknoloji yarışması. Daha önce üretilmemiş, düşünülmemiş, icat diyebileceğimiz özgün bir proje fikrinizin olması yeterli. En çok başvuru alan yarışmamız akıllı ulaşım yarışması. Özellikle Yalova Üniversitesi’nde ulaştırma mühendisliğinde de proje fikirlerini yollayan, trafikteki yoğunluğu azaltmaya çalışan ya da insanların ulaşımda daha hızlı olabilmesini sağlayacak proje fikirlerini yollayan arkadaşlarımız var. İnsansız hava araçları yarışmalarımız var. Gençler burada İHA’lar üretiyor. Belli görevleri yerine getirme kabiliyeti olan hava araçları üretiyoruz. Bunu artık lise seviyesinde de yapanlar var. Roket yarışmalarımız var. Yine liseliler de roket yarışmalarına başvurup orta ve yüksek irtifa kategorilerinde roketlerini üretebiliyorlar. Bu yarışma Roketsan iş birliğinde düzenleniyor. İnsansız su altı sistemleri yarışması var. Ben bu yarışmada yarışmıştım ve finale kalmıştık. Burada sizden aslında insansız bir sualtı aracı üretmeniz bekleniyor. Bu aracın belli görevleri yerine getirmesi bekleniyor. Bazı yarışmalarımız fikir odaklı, bazıları da görev odaklı.

‘REALİTY 2 YOU TAKIMI BİRİNCİ OLDU’

Yarışmalara başvurmak çok kolay. T3 Vakfı’nın kurumsal yönetim sistemi var. Buraya üye olduğunuz zaman bireysel ya da takım halinde yarışmalarımıza başvurabilirsiniz. Genelde ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde çocukların takım olarak başvurmalarına önem veriliyor. Onların takım çalışmasına adapte olması, bir ekip olmayı, bir ekip ruhunu yaşamasını istiyoruz. Üniversite seviyesinde de yine bireysel ve takım halinde başvurular yapılabiliyor. Yalova’da geçen sene büyük bir başarı elde ederek TEKNOFEST’in Finansal Teknolojiler Yarışması’nda Yalova Üniversitesi’nden bir grubumuz Reality 2 You takımı. Birinci oldular ve 100 bin TL’lik para ödülü kazandılar. Bu çok güzel bir aşamaydı. Bir öncü olabileceğini düşünüyoruz. Yalova’dan yarışmacı olmak isteyip, bir fikri olup, bizim yanımıza geldiği takdirde biz T3 Vakfı olarak faaliyetler yürütüyoruz. Yarışmacılarla bir araya gelip, projelerine mentorluk desteği de veriyoruz. Birinciliklerin, finalistlerin gitgide artmasını istiyoruz.

T3 GİRİŞİM MERKEZİ, GENÇ YILDIZLARI DESTEKLİYOR

Finale hak kazanan yarışmacılar derece almasa bile T3 Vakfı’nın kurmuş olduğu T3 Girişim Merkezi’ne katılabiliyor. Burada TEKNOFEST finalistlerine özel girişim programları açıyoruz. Bu girişim programlarından mezun oldukları takdirde projeyi hayata geçirmeleri için hibe destekleri alabiliyorlar. Onlara danışmanlık hizmetleri, kapalı ve açık ofis imkanları, prototipleme yapmaları için atölye imkanları da veriliyor. Amacımız şu; bir yarışmacı aklındaki bir fikirle gelsin daha sonrasında bunu girişime dönüştürmesi için de biz gereken eğitimleri verelim. Bu arada yarışmacılar, ön elemeleri geçtikleri takdirde belli bir maddi destek de sağlıyor TEKNOFEST. Ülkemizde yerli ve milli teknolojiyi arttıracak, dışa bağımlılığı azaltacak firmalar kurulmasını, gençlerin ‘nerede iş bulacağım’ değil de ‘kendi işimin başında duracağım’ şeklinde düşünmelerini isteyen bir dönüşüm hareketini destekliyoruz.”

 

 

 

Yorumlar

Δ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.