yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3713
EURO
34,7774
ALTIN
2.410,97
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

FISTIKLI KÖYÜ İMAR PLANI TAMAMLANDI

FISTIKLI KÖYÜ İMAR PLANI TAMAMLANDI
03.10.2023 16:26
0
A+
A-

İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında; Fıstıklı köyünün imar planı çalışmaları vardı. İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi ve kaçak yapıların önüne geçilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantıları görüşülmeye başlandı. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçilmeden önce İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Ankara’da İçişleri Bakanlığı’nın önünde menfurterör olayına değindi. Soygüzel,“Bu ve benzeri terör olaylarının yaşanmaması için terörün kökünün kazınması yönündeki operasyonlar gece gündüz demeden titizlikle yürütülüyor. Yaşanan terör olayını hep birlikte lanetliyoruz” dedi.

MÜTEŞEBBİS HEYETLERİ ASIL ÜYELİKLERİNE VALİ DR. HÜLYA KAYA’NIN SEÇİLDİ

Gündemin birinci maddesinde yer alan; Organize Sanayi Bölgeleri müteşebbis heyetlerinde, İl Özel İdaresi’ni temsilen asıl üye olarak görev yapmakta iken, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ordu Valisi olarak atanan Muammer Erol’un yerine üye seçimi yapılması konusu müzakereye açıldı.1- Yalova Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas OSB, 2- Yalova Makina İhtisas OSB, 3- Yalova Avrasya Giyim ve Gemi İhtisas OSB, 4- Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB, müteşebbis heyetleri asıl üyeliklerine Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın seçilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

FISTIKLI KÖYÜ İMAR PLANI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Gündemin bir diğer maddesinde ise; Fıstıklı köyü imar planı çalışmaları İl Özel İdaresi tarafından tamamlanmış olup, söz konusu planın Kıyı Kanunu ve Kıyı 2/2 Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince İl Genel Meclisi tarafından onaylanması ile ilgili İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün teklif yazıları okundu. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Necat Akın tarafından konu hakkında meclise bilgi verildi. Yapılan müzakereler neticesinde, söz konusu teklifin incelerek bir rapora bağlanmak üzere tüm İhtisas Komisyonlarına havale edilmesi hususu oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

’20 YIL OLDU’

MHP’li meclis üyesi Atalay Beştaş söz alarak, Fıstıklı imar planının daha önceki aşamalarından haberdar olduğunu, 20 yıl gibi bir süredir bu konuda olumsuzluklar yaşandığını, planın en ideal şekilde geçmesi için teknik bilimsel metotlarla gerekli çalışmaların yapılmasından sonra konu hakkında nihai raporun tanzim edilmesinin yararlı olacağını dile getirdi.

‘KAÇAK YAPILARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK’

Başkan Soygüzel,“Vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesi ve kaçak yapıların önüne geçilmesi için konu en ince detayına kadar irdelenecek. Ona göre rapor tanzim edilip, meclise sunulması gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

‘KABAKLI VE DENİZÇALI’DA ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR’

CHP Grup Başkanvekili Oktay Atik de bir söz alarak, Kabaklı ve Denizçalı köylerinde fırtınadan dolayı elektrik kesintisinin yaşandığını dile getirdi. Vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi için ilgililer ve yetkililer tarafından gerekli hassasiyetin gösterilerek sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.