yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4730
EURO
34,8021
ALTIN
2.426,01
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

TARIMSAL ÜRETİM PLANLANDI

TARIMSAL ÜRETİM PLANLANDI
19.12.2023 16:12
0
A+
A-

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıda, il müdürlüğü bünyesindeki ilgili şubeler tarafından hazırlanan hayvansal, su ürünleri ve bitkisel üretim planlaması rehberleri değerlendirildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’nın üretim konuları hakkındaki mevcut durumu ve 2024-2027 yılları arasındaki üç yıllık hedefleri belirlendi. Toplantıda ayrıca, tarımsal üretimin arz-talep dengesi, fiyat değişimleri, destekleme politikaları, pazarlama sorunları, tarımsal altyapı ve arazi değerlendirmesi gibi konularda veri analizi yapıldı. Hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceği, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin nasıl sağlanacağı, ürün fazlası veya eksikliğinin nasıl önüne geçileceği gibi konularda kararlar alındı. Tarımsal üretimde verimlilik konularının da masaya yatırıldığı toplantıda kalite, rekabetçilik, sürdürülebilirlik, çevre koruma, iklim değişikliği, su yönetimi, toprak sağlığı, biyolojik çeşitlilik, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, coğrafi işaretler, tarımsal inovasyon, tarımsal eğitim, tarımsal danışmanlık, tarımsal örgütlenme, tarımsal sigorta, tarımsal kredi, tarımsal araştırma ve geliştirme gibi konularda öneriler geliştirildi. Toplantının sonunda, Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, tarımsal üretim planlamasının önemine vurgu yaptı. Atçı, “Tarımsal üretim planlaması, ülkemizin gıda güvenliği ve güvencesi için hayati bir konudur. Bu planlama sayesinde, hem üreticilerimizin hem de tüketicilerimizin refahını artırmayı, hem de doğal kaynaklarımızı korumayı hedefliyoruz. Bu toplantıda alınan kararlar ve geliştirilen öneriler, ilimizin tarımsal potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için yol gösterici olacaktır” dedi. Toplantıya, il müdürlüğü bünyesindeki il teknik komitesi ve üyeleri, ilçe tarım ve orman müdürleri, tarımsal örgüt temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri, tarımsal danışmanlar, tarımsal araştırma enstitüsü yetkilileri, tarımsal kredi kooperatifi yöneticileri, tarımsal sigorta acenteleri, tarımsal girdi tedarikçileri, tarımsal üretici birlikleri ve kooperatifleri, tarımsal üretim yapan çiftçiler ve işletmeciler katıldı. Toplantı, il müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.