yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3689
EURO
34,7941
ALTIN
2.393,12
BIST
10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

SUGÖREN KÖYÜ DOĞALGAZA KAVUŞTU

SUGÖREN KÖYÜ DOĞALGAZA KAVUŞTU
16.02.2024 16:54
0
A+
A-

Sugören köyü meydanında, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve beraberindeki protokolün katılımıyla, sevinç ve coşku içinde bir doğalgaz verme töreni düzenlendi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Sugören köyünde doğalgaz ateşi yandı, vatandaşlar büyük sevinç yaşadı. Sugören köyü meydanında Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Armagaz İl Müdürü Andaç Karalıkay, kamu kurum müdürleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Sugören Köyü Muhtarı Musa Torlak ve köy halkının katılımıyla doğalgaz verme töreni gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını Sugören Köyü Muhtarı Musa Torlak yaptı. Torlak, “Bugün burada uzun süren bir bekleyişin sonucunda köyümüze doğalgaz gelmesi sevincini ve gururunu paylaşmak için hazır bulunmaktayız. Hepimizin bildiği gibi doğalgazın köyümüze gelmesi uzun bir sürecin sonucudur. Bu süreçte emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Doğalgazın gelmesiyle birlikte hayatımızın konforu ve ekonomik hale gelmesini sağlayacak bir adım atmış olduk. Isınma, pişirme ve daha birçok alanda doğalgazın sağladığı avantajları göreceğiz. Ancak bu avantajların yanında doğalgaz kaynaklarımızı korumak ve tasarruflu kullanmak sorumluluğumuzu da unutmamalıyız. Bu vesile ile başta Valimiz Dr. Hülya Kaya olmak üzere müdürlerimiz altyapı sorumlularımız olmak üzere doğalgazın köyümüze ulaşması konusunda çok büyük katkıları olmuştur. Sizlere sonsuz teşekkür ederken, bu gururu yaşamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

’16,5 KİLOMETRE ŞEBEKE HATTI YAPILDI’..

2022 yılında başlanan çalışmaların ardından 2023 yılı sonunda doğalgaz arzını sağladıklarını ve 16,5 kilometrelik doğalgaz şebeke hattı yaptıklarını söyleyen Armagaz İl Müdürü Andaç Karalıkay, “Köyümüzün doğalgaz arzı sağlanması konusunda gerek Valiliğimizin gerek İl Özel İdaremizin, İl Genel Meclisimizin kıymetli üyelerinin çok yoğun bir çabası oldu. 2022 yılında başladığımız çalışmalarda 2023 yılı sonunda doğalgaz arzını sağladık. Bu kapsamında yaklaşık 16,5 kilometre şebeke hattı yaptık. 5,5 kilometreye yakın evsel bağlantıyı tamamladık. Bununla beraber 550 adet binanın servis kutusu montajını yaptık. Böylelikle Yalova merkezimizde bulunan köylerin Esadiye hariç tamamına gaz arzını sağlamış olduk. İnşallah bir aksilik olmazsa bu sene Esadiye köyümüze de gaz teminini yaparak Yalova’da köylerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Bu vesile ile bize her konuda desteklerini esirgemeyen sayın valimize, sayın il genel meclisi başkanımıza, sayın il genel sekreterimize, kıymetli meclis üyelerimize, bütün bürokratlarımıza ve özellikle özel idarede çalışan saha personellerine ve teknik elemanlarımıza, sevgili muhtarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ise, “Geçtiğimiz aylarda Çiftlikköy ilçesine bağlı Kılıç köyünde benzer bir töreni gerçekleştirmiştik. Bugünde yine Sugören köyümüzde törenimizi gerçekleştiriyoruz. Ben bu vesile ile köylerimizin konforunu sağlayan bu doğalgazın buraya gelmesine vesile olan başta sayın valimize, il genel meclisi başkanımıza ve meclis üyelerimize, Armagaz’ın çok değerli yöneticilerine, idaremiz personeline ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘KÖYLERDE YAŞAM STANDARDI ARTIYOR’..

Yalova merkezde Esadiye köyü dışında tüm köylerin doğalgaza kavuştuğunu ve Esadiye köyünün de bu yıl içerisinde doğalgaza kavuşacağını söyleyen Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ise şu şekilde konuştu: “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şöyle bir vaadimiz olmuştu. Biz Yalova’daki köylerimizde yaşam standardını arttırmak ve şehirde ne varsa köyde de olmasını sağlayarak, insanlarımızın köyde daha yüksek bir refah düzeyine erişmesini sağlamak için çalışacağımızı söylemiştik. Bugün gerçekleştirdiğimiz törende bu sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşamamıza vesile oldu. Armagaz Müdürümüzün de ifade ettiği gibi bugün itibariyle Esadiye köyümüz dışında Yalova merkezdeki bütün köylerimiz doğalgaza kavuşmuş oldular. İnşallah Esadiye köyümüzde bu yıl içerisinde doğalgaza kavuşarak merkezde doğalgaz olmayan köyümüz kalmamış olacak. Bu yatırımla birlikte bizler köylerimizi Yalova’nın banliyöleri gibi insanların gönül rahatlığıyla yaşadıkları yerler haline getiriyoruz. Sadece doğalgaz değil, yaptığımız bütün diğer yatırımlarla da köylerimizin yaşam standardını arttırmaya çalışıyoruz. Bu süreçte biz sayın valimizin liderliğinde bu çalışmaları hep yapageldik. Ben huzurlarınızda başta sayın valimiz olmak üzere, il genel meclis üyesi arkadaşlarımız, il özel idaresi genel sekreterimizin şahsında il özel idaresi personellerine ve tabi bu doğalgaz çalışmalarında sanki aynı kurumda çalışıyormuşçasına işbirliği yaptığımız Armagaz firmamıza çok teşekkür etmek istiyorum, hayırlı uğurlu olsun inşallah.”

Konuşmaların ardından Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk açılış duası okudu ve sonrasında köy meydanında kurulan gaz aparatı meşalelerle yakılarak Sugören köyünün ilk doğalgaz ateşi yandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.