yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3808
EURO
34,6083
ALTIN
2.388,38
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

‘SOKAKTAKİ CANLARIMIZ BİZE EMANET’

‘SOKAKTAKİ CANLARIMIZ BİZE EMANET’
03.10.2023 16:29
0
A+
A-

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Bölgenin en modern Sokak Hayvan Barınağı’nı hizmete sokan ilk belediye olduklarını hatırlatan Başkan Oral, “Altınova Belediyesi, bölgenin ilk ve en fazla üretim kapasitesine sahip sokak hayvanları mama üretim merkezini açmaya hazırlanıyoruz” dedi.

‘İnsan olmanın gereği’..

Sokaktaki hayvanların insanlardan sadece sevgi, merhamet ve iyilik beklediğini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İnsan olmanın gereği; yaşamı ve dünyayı kendi türünden olmayan canlılarla da paylaşmak ve yeryüzünün onların da yaşam alanı olduğunu unutmadan, onların da yaşam haklarına saygılı davranmaktır” diye konuştu.

‘Örnek tesis’..

Altınova Belediyesi ve Sefine Tersanesi ile yaptığı iş birliğiyle, bölgedeki hayvan severlere ücretsiz besin değeri yüksek mama dağıtımında bulunacaklarını ifade eden Başkan Oral, “Bünyesinde mama üretim, evsel atıkların gübreye dönüştürüldüğü kompost ve plastik ayrışma birimleri bulunan ‘Sıfırdan Başlıyoruz Merkezimiz’ bölgeye örnek bir tesis olacak. Tersanelerden elde ettiğimiz atık yemekler, yüksek teknoloji makineleri ve veterinerlerin özel reçeteleri ile besin değeri yüksek mamaya dönüştürüyor. Can dostlarımızın en büyük ihtiyacını tüm besin değerleri ile yüksek kaliteye sahip mamalarımızla çözüyoruz. Özel olarak üretilen ve vakumlanan mamalarımız sadece belediye barınağımız ve ilçemizde yaşanan sokak hayvanlarımıza değil, ilçemizde ve ilimizde yaşayan hayvan severlerimize de ücretsiz olarak paylaşacağız. Aynı yaşamı birlikte paylaştığımız hayvan dostlarımızı çok seviyor, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.